natuurlijke gezichtsverzorging 1

Je zult misschien denken dat eczeem, meer voorkomt bij babys en kleinde kinderen, maar niks is minder waar, het komt ook zeker voor bij volwassen. Bij kinderen komt het zo 3% tot 10% voor en bij volwassen zo 2,5% van de bevolking. Dat is ongeveer 400.000 mensen, dus bijna een half miljoen. Nu klinkt 2,5% helemaal niet veel, zelfs een beetje weinig, maar toch staat eczeem in top 10 van de meest chronische aandoeningen in Nederland. Het kan voorkomen dat eczeem in het gezicht zit, om dit zo snel mogelijk weg te krijgen kun je natuurlijke gezichtsmaskers van www.ik-skinperfection.nl gebruiken. Het gaat hierbij om de constitutioneel eczeem.

Constitutioneel eczeem

Uit het onderzoek bij volwassenen hoeveel mensen er daarvan eczeem hebben, is er gekeken naar de constitutioneel eczeem. Deze eczeem soort is erfelijk en daardoor makkelijker te onderzoeken, dan andere eczeem soorten. Bijna iedereen heeft wel is een keer eczeem gehad, maar dat is al snel zelf verdwenen of met een eczeem zalf. Daarom zijn deze cijfer niet meegenomen. Constitutioneel eczeem is erfelijk en kun je herkennen aan de ruwe, droge, schilferige en rode huid. De huid is vaak al beschadigd en daardoor komt het eczeem regelmatig terug. Het hoeft niet gelijk zo te zijn, als je deze eczeem hebt, dat je er ook last van hoeft te hebben.

Eczeem van stress

Het kan ook zo zijn dat je er eczeem ontstaan door stress. Bij eczeem die ontstaat door stress, zul je geen droge of schilferige huid hebben, maar heb je last van rode vlekken. Deze vorm van eczeem duurt vaak maar kort is een tijdelijke verandering van de huid. Zodra de stress verminderd, zullen de symptomen met name de rode vlekken afnemen. Sommige mensen zijn hier gevoelig voor aangelegd en kan deze vorm van eczeem chronisch worden. Zo kun je dit krijgen bij elk stressmoment. Dit komt door een verandering van een bepaald hormoon, die de huidbarrière stoort.