Heb je nog nooit een massage genomen en overweeg je een massage in Bussum te nemen binnenkort? Dan is het slim om goed op de hoogte te zijn van de manier waarop een massage verloopt zodat je na kunt gaan of een massage wel voor je is en hoe je jezelf kunt voorbereiden. Lees de onderstaande tekst door om na te gaan hoe je eerste massage zal verlopen.

Massage in Bussum nemen

Een Massage in Bussum is een behandeling waarbij je zorgt voor het ontspannen van het lichaam en voor pijnverlichting, aangezien tijdens een massage een masseur de spieren en de huid wrijft, kneedt en strijkt met massageolie. Ga je een massage in Bussum nemen, dan zijn voorbeelden van massages de bindweefselmassage, de cupping massage, trigger point therapy, handmassage, voetmassage, voetreflex massage, hoofdmassage, zwangerschapsmassage, rug-, schouder- en nekmassage en een ontspanningsmassage. Elke soort massage is geschikt voor een andere toepassing en heeft andere effecten op het lichaam. Hierbij kan je zelf bepalen of je een massage neemt voor heel het lichaam, of voor slechts delen van je lijf.

Eerste kennismaking

Ga je een massage in Bussum nemen, dan krijg je eerst een kennismakingsgesprek waarbij de masseur te weten komt wat je wensen zijn. De masseur zal belangrijke gegevens verzamelen over de klant, waaronder medische gegevens, gegevens over de levensstijl en dergelijke. Tijdens een kennismakingsgesprek kan je bovendien nagaan in hoeverre er sprake is van een klik tussen jou en de masseur.

De voorbereiding 

Tijdens de voorbereiding van een massage in Bussum kan je meestal kiezen welke massage olie je wilt ruiken. Daarnaast moet je eerst naar het toilet gaan en zorgen dat je schoon bent. Zorg overigens een aantal uur voor de massage voor het eten van een lichte maaltijd en drink voldoende water. Je mag in principe zelf bepalen hoe bloot je de massage wilt nemen, aangezien je meestal zelf kunt aangeven wat je het prettigst vindt en omdat elk persoon zijn eigen grenzen, voorgeschiedenis en karakter heeft. Ben je ziek of heb je koorts, sla de massage dan liever over.

Tijdens de massage

Op moment dat je je gaat uitkleden zal de masseur de ruimte verlaten zodat je op comfortabele manier plaats kunt nemen op de massagetafel. Zodra de masseur terugkomt wordt je lichaam met handdoeken bedekt voor een aangenaam warm gevoel. Slechts de delen die gemasseerd worden zullen ontbloot worden. Een professionele masseur zal je niet aanspreken tijdens een massage in Bussum zodat je je op optimale manier kunt ontspannen, maar anderen vinden het prettiger om een gesprek uit te voeren. 

Na de massage

Na de massage in Bussum ben je in een ontspannen staat waarbij je je dromerig kunt voelen en meestal nog even wilt blijven liggen. De masseur zal de ruimte verlaten zodat je op een langzaam tempo kunt opstaan na de massage en jezelf aan kunt kleden om te voorkomen dat je duizelig wordt. Eenmaal thuis is het slim om extra water te drinken en om het even rustig aan te doen.