Na een facelift is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt om het beste resultaat te behalen. In dit blogbericht lees je tips over wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je resultaten zo lang mogelijk behouden blijven, en hoe je ongemakken zo veel mogelijk kunt verminderen.

Rust genoeg uit

De eerste stap bij de nazorg van een facelift is om te rusten. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en de beste resultaten te bereiken, dus moet je in de daaropvolgende weken rust en slaap nemen. Het is ook belangrijk om alle activiteiten die jouw arts je verbiedt te vermijden. Dit kan betekenen dat je langere tijd thuis moet blijven of geen fysieke inspanning mag leveren. Als je moeite hebt met slapen, kun je overwegen een mild slaapmiddel of pijnstiller te gebruiken totdat de pijn afneemt.

Houd het gebied schoon

Je arts zal waarschijnlijk ook speciale instructies geven voor het wassen van de incisies, alsook aanwijzingen over welke producten je op het gebied van verzorging kunt gebruiken – denk aan crèmes die helpen bij het herstellen van de huid na de operatie; producten die helpen bij infecties voorkomen; en producten die helpen bij littekens minimaliseren. Als er iets is waarover je twijfelt, neem dan contact op met je arts voor meer informatie.

Controles

Het is ook belangrijk om regelmatig controles te laten doormaken bij uw arts tussen 8-12 weken na de facelift-operatie zodat ze eventuele problemen kunnen identificeren – met name als er complicaties optreden zoals ontsteking of infectie rondom incisiegebied of knopen die mogelijk vervangingsbehandeling nodig hebben. Ook als er sprake is van bloeding of andere ongewone symptomen, dien je onmiddellijk contact op te nemen met eerstehulpverleners of direct naar de spoedeisende hulpafdeling in het ziekenhuis te gaan.

Voor meer informatie over de nazorg van een facelift ga je naar www.drwever.com