Bloemen begrafenis

Als er iemand is overleden in jouw kring, dan is dit natuurlijk pijnlijk. Het verlies zul je moeten verwerken en dat heeft tijd nodig. Maar als iemand is overleden ben je de eerste week vooral bezig met praktische zaken regelen. Zo moet je een begrafenisondernemer inschakelen voor het verzorgen van de begrafenis, de dienst en alle praktische zaken. Een uitvaartverzorger kies je vaak uit op basis van positieve ervaringen van vrienden en familie.

Eerste contact

Als je gebeld wordt door een familielid van de overleden persoon dan is het belangrijk om allereerst je condoleances over te brengen. Het is belangrijk om vervolgens te vragen om even zo snel mogelijk af te spreken. In dit gesprek met de betrokken familieleden is het belangrijk om allereerst je condoleances over te brengen aan iedereen persoonlijk. Vervolgens is het belangrijk om meer te weten te komen over de overleden persoon en zijn of haar wensen. Daarna kun je als uitvaartverzorger uitleggen wat jullie werkwijze is.

Meerdere gesprekken volgen

In de volgende gesprekken is het belangrijk om de wezenlijk belangrijke zaken af te stemmen met elkaar. Geef daarnaast advies waar je een grafsteen kunt uitzoeken. Spreek daarnaast met de betrokken familie over de afscheidsdienst en de begrafenis. Als de familie Christelijk is, dan is het belangrijk dat er ook een dominee bij de voorbereiding wordt betrokken.

Begrafenis voorbereiden

De begrafenis is aanstaande. Het is als uitvaartverzorger belangrijk dat alles tot in de puntjes word geregeld. Het is belangrijk dat de familie goed geïnstrueerd word over hoe de dag precies gaat verlopen als het gaat om tijdsindeling.

De dag zelf

Op de dag zelf is het belangrijk om de familie bij te staan en een hart onder de riem te steken. Daarnaast is het belangrijk dat je als uitvaartverzorger erop let dat alles in goede banen wordt geleid.

Nazorg

De dag van de begrafenis is achter de rug. Nu begint de verwerking pas voor de familie. Het is belangrijk om nazorg te leveren als uitvaartverzorger. Bel bijvoorbeeld een paar familieleden om te vragen hoe het gaat, dit zullen ze zeker waarderen.