rouwboeket

Bij het overleden van een naaste komen vaak veel zaken kijken die geregeld moeten worden. Tijdens deze moeilijke en verdrietige periode moet onder andere de uitvaart geregeld worden, waarbij veel lastige keuze gemaakt worden. Een van de dingen die geregeld moet worden is het rouwboeket.

Je kunt ervoor kiezen om bij de lokale bloemist een rouwboeket te bestellen, maar op Rouwboeket.nl heb je veel ruimere keuze uit prachtige boeketten. Deze specialist in rouwbloemen is dan ook een absolute aanrader voor een persoonlijke uitvaart. Een ander voordeel van online bestellen is dat je alle tijd hebt om een tekst voor op het rouwlint of kaartje te verzinnen.

Wat is een rouwboeket?

Een rouwboeket is een liggend boeket dat bij de uitvaart op de kist komt te liggen. De bloemen worden gebonden, waardoor het van belang is om het boeket op het laatste moment samen te stellen. De gebonden bloemen kunnen namelijk niet meer voorzien worden van water. Een rouwboeket moet dan ook op de dag voor of van de uitvaart gebonden worden, waardoor de bloemen mooi blijven.

Persoonlijke tekst op het rouwlint

Meestal wordt een rouwboeket voorzien van een rouwlint met daarop een persoonlijke tekst. Het bedenken van een passende, mooie tekst kan ontzettend lastig zijn. Daarom is het fijn dat je online kunt zoeken naar voorbeelden of alle tijd kunt nemen om een mooie tekst te verzinnen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet:

  • Rust zacht (lieve) …
  • Dag lieve …
  • Rust in vrede
  • We zullen je missen
  • Voor altijd in ons hart
  • We houden van je

Online bestellen of bij de lokale bloemist?

Voor een persoonlijke uitvaart wil je natuurlijk een prachtig boeket met rouwbloemen. Je hebt de keuze tussen een boeket bestellen bij de lokale bloemist of om online een boeket te kiezen bij een specialist. Het bestellen van een rouwboeket bij een online specialist is vaak een goede keuze. Je hebt niet alleen meer keuze, maar hebt ook alle tijd om een tekst voor op het rouwlint te bedenken.