Een veelgestelde vraag. Toch is de duur van het verwijderingsproces van de tatoeage een punt van zorg voor vrijwel alle patiënten.

Sommige patiënten willen misschien een zichtbare tatoeage verwijderen voor een evenement, zoals hun bruiloft. Het is daarom belangrijk om van tevoren vast te stellen dat het verwijderen van tatoeages een proces is dat afhankelijk is van het vermogen van het lichaam om inkt van de huid te verwijderen. Het is niet ongebruikelijk dat het lichaam meer dan een jaar nodig zal hebben om de inkt volledig te verwijderen. 

Om de huid voldoende tijd te geven om te genezen tussen de behandelingen door en het immuunsysteem van het lichaam de tijd te geven om de inkt weg te verwerken, raden we een minimum van zes weken rust aan tussen lasersessies bij een lichte huidskleur en acht weken voor een donkere huidskleur. Als u de behandelingen te dicht op elkaar zal plaatsen, kan dit schade en permanente bijwerkingen aan de huid veroorzaken en krijgt het lichaam niet genoeg tijd om de inkt te verwijderen. Voor een optimaal resultaat raden we aan om drie maanden te wachten tussen de behandelingen.

De snelheid van verwijdering is uiteindelijk afhankelijk van de patiënt en zijn tatoeage zelf. Hieronder zie je enkele factoren die mee zullen spelen bij de verwijdering van de tatoeage: 

  • De huidtype
  • Tattoo-gelaagdheid (bijvoorbeeld bij een cover-up)
  • Locatie op het lichaam
  • Soorten inktkleuren
  • Hoeveelheid inkt 
  • Reeds bestaande littekens

Doet het verwijderen van tatoeages pijn?

Het verwijderen van tatoeages brengt meestal enige mate van pijn met zich mee. Dat gezegd hebbende, zeggen velen wel dat het minder pijn doet dan ze hadden verwacht. Het is een algemeen gezegde dat het verwijderen van tatoeages ondraaglijk is, maar de meeste patiënten zeggen dat het gevoel van verwijdering uiteindelijk vergelijkbaar is met het aanbrengen van een tatoeage. In feite is het dus ongemakkelijk, maar wel draaglijk.