fysio

In dit artikel vind je vijf gezondheids tips die je helpen bij het herstel van ziek zijn of je algemene gezondheid kunnen verbeteren. Wanneer je niet in staat bent om alleen te herstellen, contacteer dan je dokter en vraag naar meer informatie over hulp bij herstellen, zoals een zorghotel aan zee.

Het handhaven van goede hygiëne

Het is belangrijk om een goede algehele hygiëne te handhaven om infecties te voorkomen. Gebruik altijd hand ontsmettingsmiddelen of zeep om je handen te wassen voor de voorbereiding of het hebben van maaltijden.

Oefening

Oefening is een must. Aërobe trainingen, zoals wandelen of joggen, kan helpen bij het reguleren van de hartslag, waardoor je meer energie hebt gedurende de dag. Lichaamsbeweging is een effectieve manier om de gezondheid te stimuleren en de energie te laten stromen op een optimaal niveau. Het doen van ten minste 30 minuten lichaamsbeweging per dag is genoeg om je gezond te behouden op de lange termijn.

Verschillende studies hebben ook fysieke activiteit gekoppeld aan een lange levensduur en een verminderd risico op mortaliteit en morbiditeit.

Niet continu zitten voor uren

Of het nu thuis, op kantoor of op een andere plaats is, continu zitten voor lange uren, zonder enige beweging, kan de stofwisseling vertragen en de spieren doen verzwakken. Zorg ervoor dat je op staat en beweegt om de paar uur. Strek je spieren van tijd tot tijd.

Gebruik minder zout

Verlaag je zoutinname, omdat dit kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en kan ook een negatief effect hebben op je cardiovasculaire gezondheid. Volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen is het beperken van uw natrium-inname tot minder dan 2.300 mg per dag (1 theelepel of minder per dag) een helpende hand in dit verband.

Vermijd roken

Roken ruïneert je gezondheid, vroeg of laat. Volgens de statistieken is het roken van sigaretten een van de belangrijkste oorzaken van de dood in vele landen. Het verhoogt de sterftecijfers van kanker, longziekten en hartproblemen. Stop met roken om een gezonde levensstijl te leiden.

Bron: https://www.zorghoteldekim.nl/