Dat roken slecht voor u is weten we allemaal. Tijdens het roken komen allerlei schadelijke verbrandingsstoffen vrij en beschadigen uw longen. Longartsen pleiten voor een totaalverbod maar dat is niet helemaal realistisch. Immers, uitstoot van auto’s is ook slecht en deze wordt ook niet verboden. Sterker nog, houtrook is volgens diverse onderzoeken nog schadelijker dan tabaksrook! Stoppen met stoken en roken zal natuurlijk veel gezondheidswinst opleveren. Bent u een verstokte roker? De e-sigaret kan u helpen om uw nicotineverslaving af te bouwen zodat u geleidelijk kan wennen aan minder nicotine.

Blauwe Bosbes liquidDe elektrische sigaret maakt gebruik van dampvloeistof, beter bekend als e-liquid. De e-liquid wordt verhit zodat er een verdamping plaatsvindt en geen verbranding! Dit laatste is erg belangrijk omdat er tijdens verdamping minder schadelijke stoffen vrij komen dan bij een verbranding het geval is. Natuurlijk is de e-sigaret ook niet gezond en blijft het schadelijk voor uw gezondheid. Echter, diverse onderzoekers en overheidsinstanties zoals het RIVM geven aan dat de elektrische sigaret mogelijk wel minder schadelijk is dan traditionele sigaretten. Hier valt dus wel degelijk een gezondheidswinst te behalen voor verstokte rokers.

Hoe zit dat nu met houtrook eerder genoemd in dit artikel? Houtrook bevat veel schadelijke stoffen zoals PAK’S, Ultra fijnstof en benzeen. Dit zijn al bewezen schadelijke stoffen voor het menselijk lichaam. Slechts een handjevol houtkachels kan de hele woonbuurt verontreinigen met ongezonde lucht. Astma patiënten zitten met hun handen in het haar omdat er nagenoeg geen regelgeving bestaat tegen stoken. Enkel bij mistig en windstil weer is stoken in woonwijken niet toegestaan maar hier wordt niet of nauwelijks op gehandhaafd.
Tabak roken is anno 2020 steeds meer uit de gratie geraakt en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Steeds meer mensen die zich afkeren tegen dit ongezonde product. Elk jaar wordt de prijs van een pakje sigaretten duurder en is er inmiddels een uitstalverbod voor supermarkten en dergelijke. Behalve de tabak speciaalzaak mag nog enigszins haar producten tonen op subtiele wijze. Grote logo’s van sigarettenmerken is al tijden niet meer toegestaan. Alles wat verkoopbevorderend werkt inzake tabak mag niet meer.

smaakloze e liquid


De rookvrijegeneratie komt eraan, dat is zeker! Het kan nog wel zeker zo’n tientallen jaren duren voordat het helemaal uit het straatbeeld is verdwenen maar er zullen steeds minder gebruikers komen. Althans, hier in Nederland. Andere landen zoals India en China is het nog steeds een opkomende markt maar in Europa zal het gestaag dalen.Nicotineverslaving is natuurlijk erg vervelend en dit kunt u zoals gezegd prima afbouwen met een e-smoker. Roken.nl is een betrouwbare webwinkel en is thuiswinkel waarborg gecertificeerd zodat u veilig en vertrouwd kunt bestellen.