letselschade advocaat Tilburg

Een ongeluk zit in een klein hoekje, met de auto heb je zonder dat je het weer zomaar een aanrijding waar je niets aan kunt doen. Maar ook een arts kan een fout maken, echter zijn de gevolgen daarvan natuurlijk veel erger. Word je geopereerd aan een hernia, en merk je dat je bij het wakker worden niets meer kunt bewegen dan heb je een serieus probleem. Je ontkomt er niet aan om een letselschade advocaat Tilburg in de hand te nemen. Op deze manier zijn er verschillende redenen om contact te zoeken met een advocaat om jou zaken te kunnen behartigen.

letselschade advocaat Tilburg

Vastellen van de aansprakelijkheid

Je kunt niet zomaar iemand verantwoordelijk houden voor de schade die je hebt, met andere woorden moet de letselschade advocaat tilburg bewijsstukken verzamelen om te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Tevens moet er worden bekeken hoe hoog de schadevergoeding moet zijn die wordt ingediend, je kunt niet zomaar ongefundeerd een bedrag eisen omdat het wel goed uit komt. Er wordt gekeken welk lichaamsdeel er letsel heeft, en welke invloed dit heeft voor de werkzaamheden die je verricht. Werk je bij de gemeente als ambtenaar, dan is het lastig als je een arm moet missen tijdens je werk.

Kosten van een advocaat

Wettelijk is vastgelegd dat de kosten van de rechtshulp een onderdeel vormt van de schade van het slachtoffer, slachtoffers kunnen de kosten van letselschade advocaat tilburg verhalen op de tegenpartij. Kosten voor rechtshulp zijn dan gratis, dit is alleen zo als de tegenpartij volledig aansprakelijk is. De rechter heeft bepaald dat dit zo is, of de tegenpartij heeft dit erkend. In dat geval wordt alle schade vergoed. Ben je bijvoorbeeld zelf voor 20% aansprakelijk gesteld, dan dien je 20% van de rechtshulp kosten zelf betalen.  Kan de tegenpartij niet aansprakelijk gesteld worden, dan komen alle kosten voor jezelf.