TandartsTandarts

Endodontologie behandeling is het nette woord voor een wortelkanaalbehandeling. Veel mensen die dit lezen herinneren zich dan ook vaak de kiespijn die hiermee gepaard kan gaan. Niet iedereen heeft hier last van, maar een enkele uitzondering wel. Ook ik kan hierover meepraten en weet nog precies de pijn naar voren te halen.

De halfjaarlijkse controle was weer aangebroken en hiervoor had ik een afspraak bij de tandarts gemaakt. Bij binnenkomst vraagt hij altijd hoe het gaat en of er nog bijzonderheden te melden zijn. Normaal ben ik hier zo weg, maar deze keer had ik een klein gaatje achter mijn voortand. Verder geen last van of pijn.

Tandarts
Tandarts

Een onverwachte wortelkanaalbehandeling gekregen

Het gaatje leek zo onschuldige, maar toen de tandarts hiermee aan de slag ging, merkte hij dat er een flinke ontsteking onder zat. Meteen alles uit de kast gehaald en mij een wortelkanaalbehandeling gegeven. Gelukkig dat er verdoving bestaat, want van deze behandeling heb ik helemaal niks gevoeld.

Tijdens deze behandeling heb ik alleen de boor gehoord, maar van de behandeling zelf geen pijn gehad. Gelukkig maar dat de tandarts meteen actie heeft ondernomen, want als een ontsteking verder zijn gang had kunnen gaan waren de gevolgen niet pijnloos.

Over het algemeen is het belangrijk om jouw gebit zo goed mogelijk te onderhouden. Behalve het goed poetsen is het ook aan te bevelen om minstens één keer per jaar voor controle naar de tandarts te gaan.