Wanneer  je een voorgeschreven bril gaat kiezen na je oogmetingen doe je dat door urenlang te kijken naar jezelf in de spiegel, het proberen van verschillende frames, het kiezen van kleuren en het proberen van verschillende poses en kapsels. Het kan moeilijk zijn om te weten welke bril past bij je gezichtsvorm, maar als je ook kijkt naar je haarkleur en ogen, zijn dit een paar meer dingen om het proces te bemoeilijken.

Om je zoektocht naar de perfecte bril te beperken, lees je onze gids voor de beste glazen en monturen voor blond haar (Bron: lebrille.com).

Welke gezichtsvorm heb ik?

Voordat je de markt betreedt voor een nieuw paar frames, heb je mogelijk nooit je werkelijke gezichtsvorm overwogen. Je gezichtsvorm zal bepalen welke stijl van frame het meest vleiend is, met je haar en oogkleur in acht te nemen kan het je helpen om je zoektocht naar je perfecte bril op recept te beperken.

Welke kleur bril ziet er het beste uit op blondines?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de vraag of je koele of warme tinten blond hebt. Als je warm blond haar hebt met honing of bronzen tinten, dan zullen schildpad en warm gekleurde frames zoals amber, rood, roze, donkergroen en goud je haarkleur complimenteren.

Terwijl, als je blonde haar is een lichtere, platina kleur hebt dan moet je gaan voor frames die iets koeler zijn, zoals grijs, paars en blauw.

Je oogkleur afstemmen op het frame

Bij het kiezen van welke frames het beste is voor je oogkleur, moet je beslissen of je wilt dat je ogen zich mengen met de bril of juist opvallen.

In het algemeen geven neutrale gekleurde frames of frames die passen bij de kleur van je ogen een meer ingetogen en professionele uitstraling. Als je op zoek bent om je ogen op te laten vallen dan kan je voor contrasterende gekleurde frames kiezen.