soorten lenzenvloeistof

Ben je een nieuwe lenzendrager? Is het voor jou dan ook nog niet helemaal duidelijk welke verschillende soorten lenzenvloeistoffen er precies bestaan en welke nu voor jou precies de meest interessante is? In dat geval is het tijd om daar verandering in te brengen. De keuze van de juiste lenzenvloeistof is er namelijk één die ongelofelijk belangrijk is. Wil jij ook graag meer te weten komen over de verschillende soorten lenzenvloeistoffen die er allemaal op de markt zijn terug te vinden? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de informatie op deze pagina uitgebreid door te nemen. Zo voorkom je in ieder geval dat je op het einde van de rit alsnog kiest voor de verkeerde lenzenvloeistof. 

De alles in één lenzenvloeistof 

In eerste instantie is er de meest populaire lenzenvloeistof die op de markt is terug te vinden. Het gaat hierbij uiteraard om de alles in één lenzenvloeistof. Van deze lenzenvloeistof is bekend dat ze over een multifunctionele werking beschikt. Concreet betekent dit onder meer dat ze in staat is om: 

  • Proteïnen te verwijderen; 
  • Bacteriën te verwijderen; 
  • Schimmels te voorkomen; 

Naast bovenstaande is het zo dat alles in één lenzenvloeistof ook voor de meest uiteenlopende zaken kan worden gebruikt. Zo kan je er bijvoorbeeld je contactlenzen mee afspoelen, maar is het ook mogelijk om er mee te desinfecteren. Daarnaast kan je er je lenzen ook in bewaren en is het mogelijk om je lenzen met de vloeistof te bevochtigen. In ieder geval, wil je er zeker van zijn dat je op zo comfortabel mogelijke wijze jouw lenzen kan onderhouden? Dan is kiezen voor een alles in één lenzenvloeistof wellicht de beste keuze. 

Lenzenvloeistof met waterstofperoxide 

Voor mensen met gevoelige ogen is het in de praktijk altijd een goed idee om gebruik te maken van lenzenvloeistof met waterstofperoxide. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je waterstofperoxide uiteraard niet zomaar in je ogen mag doen. Bij verschillende lenzenvloeistoffen met waterstofperoxide is het zo dat de waterstofperoxide reeds tijdens het bewaren wordt omgezet in een neutrale stof. In dat geval is het mogelijk om de lenzen gewoon ’s ochtends in te doen. Bij andere lenzenvloeistoffen is het echter zo dat de maandlenzen moeten worden afgespoeld voordat je ze gaat in brengen. Dit gebeurt met een neutraliserende vloeistof en dus uiteraard niet met gewoon (kraan)water! 

Een cleaner 

Cleaner lenzenvloeistof of cleaner tabletten zijn in het bijzonder uitgevonden om je contactlenzen mee schoon te kunnen maken. Door gebruik te maken van een cleaner is het niet alleen mogelijk om proteïne te verwijderen, maar ook de lipiden, mucine en calcium. Let wel, zoals de naam reeds laat vermoeden is deze lenzenvloeistof absoluut niet geschikt om er je lenzen in te bewaren. 

Zoutoplossingen

Van zoutoplossingen staat bekend dat ze niet alleen geconserveerd, maar ook pH-neutraal zijn. Zoutoplossingen kunnen in de praktijk op verschillende manieren worden gebruikt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om er je lenzen mee af te spoelen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat zoutoplossingen eveneens kunnen worden gebruikt voor het inzetten van je contactlenzen. 

Lens2day is gespecialiseerd in contactlenzen, lenzenvloeistof en alle bijbehorende producten.