geneesmiddelenonderzoek

Geld verdienen en tegelijkertijd iets belangrijks doen voor je medemens. Als je ervoor kiest om mee te doen aan geneesmiddelenonderzoek kan je deze twee dingen met elkaar combineren. Tijdens een geneesmiddelenonderzoek test jij medicijnen uit die vervolgens kunnen worden gebruikt door mensen die deze medicijnen hard nodig hebben. Alle geneesmiddelen zijn voordat ze op jou worden getest al uitgebreid getest dus je loopt vrijwel geen risico. Wil je meer weten over hoe je geld kan verdienen met een geneesmiddelen onderzoek? Lees dan gauw verder in dit blog.

 Wat gaat er vooraf aan een geneesmiddelen onderzoek?

Na jarenlang uittesten mogen geneesmiddelen pas worden gegeven aan patiënten. Eerst worden de medicijnen grondig onderzocht in laboratoria. Pas als het zeker is dat het medicijn veilig is voor mensen wordt het geneesmiddelen onderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar hoe het middel wordt opgenomen en of er bepaalde bijwerkingen zijn. Als de medicijnen na het onderzoek goed gekeurd zijn kunnen ze op de markt worden gebracht en kunnen er veel patiënten worden geholpen.

geneesmiddelenonderzoek

 Hoe ziet een geneesmiddelen onderzoek er uit?

Het onderzoek vindt plaats in het onderzoekcentrum. Het lijkt een beetje op een ziekenhuis, maar dan met een aangenamere sfeer. Je eet en slaapt daar samen met de andere mensen die meedoen. Tussendoor wordt je opgehaald voor kleine onderzoekjes. Wat er precies wordt onderzocht hangt af van het onderzoek waaraan je mee doet.

 De hoogte van de vergoeding

De hoogte van de vergoeding die je krijgt voor een geneesmiddelenonderzoek is niet afhankelijk van het risico dat je loopt door mee te doen met het onderzoek. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal uren dat het onderzoek je kost en de mentale en fysieke belasting die er op je wordt gelegd. Hoe langer het onderzoek duurt en hoe meer prikjes je krijgt, hoe hoger de betaling wordt. De vergoeding ligt tussen de 121 en de 227 euro per dag. Voor speciale onderzoeken kan een extra hoge vergoeding van toepassing zijn. Je krijgt ook je reiskosten vergoed als je meedoet aan een onderzoek. Het maakt dus niet uit of je nu ver van het onderzoekscentrum af woont of dichtbij.