darmonderzoek laten uitvoeren

Darmklachten? Laat een darmonderzoek uitvoeren

Darmklachten komen vaker voor dan u op voorhand misschien zou denken. En er zijn veel verschillende soorten darmklachten. En al deze darmklachten kunnen weer andere oorzaken hebben. Dit is niet altijd eenvoudig vast te stellen. Daarom is het een aanrader om een darmonderzoek te laten uitvoeren als u vaak last heeft van darmklachten of als de darmklachten aanhouden. Lees in dit blog meer over verschillende darmklachten. Herkent u deze klachten? Dan is het een goed idee om naar de huisarts te gaan en een darmonderzoek te laten uitvoeren.

Buikpijn

Buikpijn is een verzamelterm voor alle pijnklachten die in de buik afspelen. Meestal komt de pijn vanuit de darm. Maar buikpijn kan ook een andere oorzaak hebben, zoals stress, galstenen, een blaasontsteking, een maagontsteking en meer. Heeft u regelmatig last van buikpijn? Dan is een bezoekje aan de huisarts zeker niet verkeerd.

Constipatie

Constipatie is eigenlijk een verstopping van de darmen. Als u last heeft van constipatie, kunt u slechts eens tot enkele keren per week ontlasting produceren. Dit zorgt voor een harde, droge ontlasting. Vaak heeft u wel de aandrang, maar komt de ontlasting niet. Dit geeft een naar gevoel in de buik.

Diarree

Naast de harde, droge ontlasting die gepaard gaat met een trage stoelgang, is er ook de dunne, ongevormde ontlasting die enkele malen tot wel 20 maal per dag kan optreden. Deze ontlasting wordt diarree genoemd. U kunt last hebben van acute diarree, maar ook van chronische diarree.

Opgezette buik

Wat ook onder darmklachten valt, is een opgezette op opgezwollen buik. Hoe kan de buik opzwellen? Dit gebeurt doordat de darm in volume toeneemt, bijvoorbeeld door gasvorming of een infectie.

Afwijkende ontlasting

De normale menselijke ontlasting is stevig, goed gevormd en bruin gekleurd. Ziet uw ontlasting er anders uit? Of heeft uw ontlasting een zure of stinkende geur? Ook dan is het verstandig om een darmonderzoek te laten uitvoeren.

Meer weten?

Er zijn dus verschillende soorten darmklachten. Mocht u hier last van hebben, dan kunt u een darmonderzoek laten uitvoeren. Misschien heeft u bijvoorbeeld wel hinder van het dumpingsyndroom. Wilt u meer weten? Of heeft u nog vragen? Laat dit ons dan weten door een bericht achter te laten via het contactformulier.