Hulp nodig bij het zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering? SpaarActief is er voor je. Als je via hen je zorgverzekering afsluit krijg je bovendien als extraatje (bijna) altijd extra Cashback korting.

 

Je kunt overstappen t/m 31 december

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering kun je vanaf half november t/m 31 december. Elk jaar kun je weer kijken of dat voordeliger is. Dat is belangrijk, want met overstappen kun je soms tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Bovendien profiteer je bij het overstappen naar de goedkoopste verzekering vaak van een Cashback.

Als je je oude zorgverzekering hebt opgezegd voor 31 december, kun een nieuwe kiezen t/m 31 januari.

 

Wat is voor jou de goedkoopste zorgverzekering?

Om je te ondersteunen bij het maken van een goede keuze, heeft SpaarActief een tabel met de top 5 goedkope zorgverzekeringen gemaakt. Hierdoor kun je snel kiezen wat het beste bij je past. Je kunt ook doorklikken naar de website van de zorgverzekeraar voor meer informatie. Welke zorgverzekering voor jou het goedkoopste is, hangt af van wat je wilt. Bij elke situatie past een andere zorgverzekering die voor jou het goedkoopste is. Ga dus weloverwogen te werk en zorg dat je alle verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Wil je een hoger eigen risico omdat je weinig zorg nodig denkt te hebben, of zoek je juist naar een goede dekking omdat je chronisch ziek bent, of veel medicijnen nodig hebt. Wil je een volledig vrije keuze wat betreft naar welk ziekenhuis of arts je gaat, dan is OHRA de goedkoopste. Wil je de laagste basispremie, kies dan voor ZEKUR. De premie is € 86 per maand met het standaard eigen risico van € 385. Kies je voor het hoogste eigen risico dan is de premie bij ZEKUR zelfs maar € 71.

 

Zo krijg je via SpaarActief een bonus

Als je overstapt via SpaarActief, krijg je een bonus. Deze bonus in Spex kan oplopen tot 25.000 Spex, oftewel € 25. Dit is een eenmalige bonus die je krijgt als je via SpaarActief overstapt en deze staat los van de premie die je betaalt. Het kan tot 90 dagen duren voordat de Spex aan je wordt uitgekeerd. De verzekeraar wil namelijk eerst controleren of de polis daadwerkelijk is afgesloten en er geen gebruik is gemaakt van het recht om te annuleren. Als je na 90 dagen nog niets hebt ontvangen, neem dan contact op SpaarActief, zodat ze het voor je kunnen uitzoeken. Helaas mag SpaarActief niet van alle verzekeraars een bonus uitkeren, maar vanwege de objectiviteit en duidelijkheid staan wel alle verzekeraars in het verzicht vermeld. Zorg dat je Cashback via SpaarActief niet misloopt als je later wilt beslissen en bezoek eerst deze pagina en klik door naar de verzekeraar.

 

Hoe hoog is je eigen risico?

Je eigen risico voor 2017 is € 385. Helaas is het eigen risico sinds de invoering van het nieuwe stelsel zorgverzekeringen elk jaar verhoogd. Van € 150 in 2008 tot € 385 in 2017. Dit is een behoorlijk bedrag, zeker voor chronisch zieken. Als je dit niet kunt betalen, kun je proberen compensatie te krijgen door aan de gemeente een verzoek te doen. Ze zullen op basis van je inkomen en andere criteria bekijken of je een tegemoetkoming krijgt. Een eerdere regeling via Compensatie Eigen Risico van het CAK, is afgeschaft.