Gezond blijven, hoe doe je dat eigenlijk? Om gezond te blijven is het van belang dat je jezelf gezonde gewoontes aanleert. Je wilt immers niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan hoeven te vragen. Hieronder vind je een aantal tips om gezond te blijven in het dagelijks leven.

Zorg voor voldoende nachtrust

Allereerst is het belangrijk dat je genoeg slaapt. Om optimaal te kunnen functioneren heeft het lichaam 7 tot wel 9 uur slaap nodig. Het aantal uren verschilt per persoon. Probeer dus niet te laat naar bed te gaan! Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je overdag meer energie hebt, gelukkig bent en uiteindelijk zelfs langer leeft.

Gebruik kruiden en specerijen

Dat je voldoende groente moet eten om gezond te blijven, weet iedereen. Maar wist je dat kruiden en specerijen ook een grote impact kunnen hebben op je gezondheid? Ze zitten vol met voedingsstoffen; wees er dus vooral niet te zuinig mee.

Houd je gezondheid in de gaten

Zorg ervoor dat je regelmatig stilstaat bij je gezondheid. Doe dit niet alleen door je huid en je gemoedstoestand in de gaten te houden, maar ook bijvoorbeeld door een gezondheidscheck te doen. Meer hierover lees je op www.tulpenfonds.nl. Voorkomen is beter dan genezen!

Beweeg meer

Sporten is goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Probeer iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Je hoeft hier niet per se de sportschool voor in, ook wandelen, tuinieren, een stuk fietsen of een andere leuke activiteit is goed. Bovendien helpt het ook om wat vaker de trap te pakken, of om je auto wat verder weg te parkeren zodat je gedurende de dag wat meer beweegt. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je maar in beweging bent. Als je niet zo van het fitnessen bent, kun je er ook voor kiezen om iets te gaan doen wat je wél leuk vindt. Of dat nu paardrijden, dansen, surfen of yoga is.