Cellulitis is een zeer vervelende aandoening, omdat het voor een zeurende pijn kan zorgen in uw lichaam. Veel voorkomende symptomen van cellulitis zijn zwellingen onder de huid, hoofdpijn, roodheid en in het ergste geval ook koorts. Dit zal zorgen voor een algeheel gevoel van malaise, wat u liever voorkomt. Een van de manieren om de kans op cellulitis te verkleinen, is meer bewegen. Door meer te bewegen zal uw weerstand versterken, waardoor bacteriën in uw lichaam makkelijker worden afgestoten. Juist deze bacteriën zorgen voor het ontstaan van onder meer cellulitis.

Verhoogde weerstand opbouwen

Zeker in een drukke periode krijgt uw lichaam met veel stress te maken. Dit gaat vaak gepaard met weinig beweging, weinig slaap en een minder goed eetpatroon. In deze situaties bent u extra kwetsbaar voor bacteriën, omdat uw weerstand af zal nemen. Om te zorgen dat de kans op een bacteriële infectie afneemt, is het raadzaam om in dergelijke situaties meer te bewegen. Maak bijvoorbeeld iedere avond een korte wandeling om uw hoofd leeg te maken. Niet alleen goed voor uw weerstand, ook voor uw slaap!

Cellulitis oplossen door antibioticakuur

Mocht u toch te maken krijgen met cellulitis, dan is dit relatief eenvoudig te verhelpen. Een arts kan u een antibioticakuur voorschrijven als er inderdaad sprake blijkt te zijn van deze aandoening. Met een lichte antibioticakuur wordt de bacterie uit uw lichaam verdreven en zullen de symptomen van cellulitis snel afnemen. Ook in dit geval blijft het raadzaam om meer te bewegen, zodat een nieuwe infectie voorkomen wordt.