Seksueel overdraagbare aandoeningen (STDS) verwijst naar een infectie die word doorgegeven door seksueel contact. Sommige SOA's, zoals chlamydia en gonorroe, hebben hoge kans van onvruchtbaarheid. Anderen, zoals HIV en Genital Herpes, zijn misschien niet levensbedreigend, maar kunnen nog steeds problemen veroorzaken tijdens de zwangerschap. Dit is natuurlijk niet te zeggen dat HIV niet kan leiden tot het AIDS virus, maar HIV is losstaand goed te behandelen. Om vrouwen en mannen te beschermen tegen het verwerven van SOA's, is het voor iedereen nodig om te weten over SOA's en te leren hoe u infecties kunt voorkomen. Omdat de prevalentie van SOA's blijft stijgen, wordt meer aandacht besteed aan seksueel overdraagbare aandoeningen. Wilt u meer leren over SOA's en hoe u deze het beste kan vermijden? Lees dan hier meer! 

Hoog risicoprofiel

Veel studenten op campussen zijn bezig met het creëren van meer bewustzijn en std-preventie. Het doel achter deze genootschappen is om een veiligere campus voor iedereen te creëren. Verschillende organisaties werken samen om beleid te creëren, fondsen te verzamelen en evenementen te organiseren in een poging om het probleem op te heffen en het publiek op te voeden over SOB's. Voornamelijk studenten hebben namelijk problemen met SOA’s of weten er vaak te weinig van af.  Als u een student bent bij een college of universiteit die momenteel betrokken is bij een soortgelijke beweging, moet u de tijd nemen om meer te weten te komen over hoe uw Unie werkt aan het bestrijden van campus gezondheidsproblemen.

Meer bewustzijn

Een van de manieren waarop de dit soort initiatieven proberen het bewustzijn te vergroten en ziekte te voorkomen, is door SOA-klinieken op de campus te houden. Deze klinieken bieden gratis of goedkope medische check-ups en bieden gratis SOA-tests. De meeste van de SOA-klinieken op de campus laten mensen toe om toiletten en kleedkamers te gebruiken volgens hun genderidentiteit. Voor mensen die zich ongemakkelijk voelen met behulp van de tegenoverliggende Genders Locker-kamer of toilet, mogen ze dezelfde faciliteiten gebruiken die Intersex Individuen gebruiken. Dit is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je lichaam het veiligst voelt en dat je veilig seks kunt oefenen. Juist bij mensen die voelen alsof ze tegen niemand kunnen praten treden vaak SOA’s op.

Maak het onderwerp bespreekbaar

Een andere manier waarop men de kwestie van seksueel overdraagbare aandoeningen beter bespreekbaar probeert te maken is door het creëren van veiligere ruimtes. Er zijn verschillende delen van de campus waar studenten zich zorgen maken over onveilig seksueel gedrag. In sommige hogescholen en universiteiten zijn er aangewezen seks ruimten, zoals dames ruimten, heren ruimten en biseksuele ruimtes. Al deze ruimtes zijn ontworpen om een gevoel van comfort en veiligheid te creëren voor diegenen die zich misschien niet op hun gemak voelen met behulp van alle genderelijst- of kleedkamers. In dit soort kamers kan gemakkelijk een chlamydia test worden aangevraagd zonder dat iemand van je medescholieren dat hoort.