Zelf werk ik al een paar jaar met de huidproducten van Dermalogica. Vaak krijg ik de vraag wat het precies inhoudt en waarom ik voor dit product kies. In deze blog zal ik kort vertellen wat Dermalogica is en waarom ik met deze producten werk in mijn schoonheidssalon. 

Wat is dermalogica?

Dermalogica is in het leven geroepen door Jane Wurwand in 1986. Jane (opgeleid in Engeland) kwam in Amerika erachter dat de schoonheidsspecialisten daar veel minder ver ontwikkeld waren dan dat zij had geleerd op haar studie. In Amerika was het uitgangspunt van de schoonheidsspecialisten namelijk ‘beauty’ in plaats van gezonde ‘huid producten’. Daardoor kwam zij op het idee om de huidproducten te verbeteren door producten te ontwikkelen zonder irriterende stoffen zoals gedenatureerde alcohol, parfum, kleurstoffen en lanoline die de huid verstoppen en puistjes veroorzaken. Zo ontstond Dermalogica. Het mocht alleen te koop zijn bij gediplomeerde schoonheidsspecialisten die hun vervolgopleiding hadden gevolgd aan het IDI (International Dermal Institute). Ook worden de producten niet getest op dieren. Het ontstaan van de huidproducten heeft gezorgd voor een enorme opschudding in de beauty industrie. 

Dermalogica besteed de meeste tijd aan het ontwikkelen van nieuwe high tech en effectieve formules met als uitgangspunt het hebben van een gezonde huid. De producten bevatten geen microplastics en zijn vrij van schadelijke stoffen zoals minerale oliën, lanoline, chemische geur- en kleurstoffen. Het is niet lastig om een schoonheidsspecialiste te vinden die werkt met Dermalogica. Wereldwijd zijn er meer dan 100.000 schoonheidsspecialistes die met het merk werken. Dermalogica is een dierproefvrije organisatie. De producten zelf zijn ook niet gemaakt van dierlijke producten en zijn dus volledig vegan. 

Een advies wat betreft Dermalogica zal volledig persoonlijk zijn. Voordat je producten geadviseerd zal krijgen moet je eerst een face mapping ondergaan (een huidanalyse). Tijdens deze huidanalyse wordt het duidelijk welke huidverzorging het meest geschikt is voor jouw huid. 

Waarom dermalogica?

Ik heb gekozen voor dermalogica om meerdere redenen. Als allereerste ben ik een aantal jaren zelf begonnen met het gebruiken van de producten. Zelf heb ik een zeer gevoelige huid waardoor ik van veel producten al snel een allergische reactie krijg. Bij het gebruik van dermalogica heb ik deze allergische reactie niet gehad. De resultaten van de producten van dermalogica deden al snel zijn werk. De tweede reden dat ik een grote fan ben van dermalogica is omdat zij dierproefvrij werken en hun producten volledig vegan zijn. De derde reden waarom ik kies voor dermalogica is omdat zij zo’n fijne verpakking hebben. Zij zullen hun producten nooit in potjes verpakken, want wanneer huidproducten wel in een potje verpakt zijn komt er zuurstof bij die de werking van het product verminderd. Daarbij komen er ook bacteriën bij de crème wanneer je het product aanraakt met je vingers. De huidproducten van dermalogica worden daarom altijd verpakt in tubes of een fles met pompsysteem.