Het lijkt misschien een modern probleem maar wanneer het gaat om mannelijke kaalheid maken mannen zich er al eeuwen zorgen over. Het schijnt dat zelfs Julius Ceasar, de romeinse keizer zich zorgen maakte om zijn kale koppie. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg mannen die zich erbij neerleggen en het verliezen van hun haar accepteren. Voor sommige mannen staat het zelfs erg goed. Tegelijkertijd zijn er ook veel mannen die besluiten om er iets aan te doen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om je je haar te verbeteren en ervoor te zorgen dat je je haar niet verliest. In dit artikel bespreken we deze methoden.

Propecia & minoxidil

Deze twee methoden zijn de meest bekende methoden om ervoor te zorgen dat je je haar niet verliest. Het is geen methode om je haar terug te krijgen. Maar wat je nog hebt kun je hiermee houden. De minst effectieve manier is minixodil. Deze medicatie wordt meestal aangebracht als lotion op de hoofdhuid. Het probleem is dat deze methode niet super effectief is maarh et heeft wel het voordeel van weinig bijverschijnselen.

Dit is namelijk een groter probleem van propecia. Deze medicatie wordt oraal genomen en is zeer effectief in het behouden van het haar. Maar er zijn meer bijverschijnselen. Mannen willen nog weleens klagen over erectieproblemen of depressie. Deze medicatie is namelijk hormonaal en blokkeert het mannelijk hormoon dat kaalheid creëert. Maar dit hormoon heeft ook nog andere werkingen in het mannelijk lichaam, zoals bijvoorbeeld het libido.

Haartransplantatie

Veruit de meest effectieve manier om kaalheid te herstellen is een haartransplantatie. In tegenstelling tot de vorige genoemde methodes kun je hiermee ook goed je haar terug krijgen. Het is wel een chirurgische ingreep. Deze ingreep wordt met veel succes uitgevoerd in Turkije waar ze er gespecialiseerd zijn in de operatie. Daarom is een haarimplantatie Turkije een goede optie. Tijdens de operatie worden er haarzakjes van de achterkant van het hoofd verplaatst naar de kale plekken. Deze haren die vanaf de achterkant komen zijn namelijk immuun voor het hormoon en zullen dus altijd blijven groeien. Nu vraag je je misschien af of dit niet het probleem zal veroorzaken dat je dan een kale plek op de achterkant van je hoofd hebt. Maar dit is niet het geval. Ze hebt namelijk normaal gesproken ontzettend veel haar. Ze kunnen dus van de achterkant een hele strip haar nemen zonder dat het opvalt dat er iets weg is. En als je deze aan de voorkant worden bijgeplaatst lijkt het gewoon hartstikke dikke implant.