Als u een borst augmentatie (vergroting) overweegt als onderdeel van uw transgender transitie, bent u niet alleen. Veel transgenders kiezen voor deze ingreep om uiteenlopende redenen. In deze gids bespreken we het volledige proces van borstvergrotende chirurgie voor transgenders, van het kiezen van een chirurg tot het herstel achteraf.

Kiezen van een chirurg

Het kiezen van een chirurg is een van de belangrijkste stappen in het proces. U wilt er zeker van zijn dat u een chirurg vindt die ervaren is in het uitvoeren van dit soort operaties en die een goede staat van dienst heeft. U wilt ook zeker weten dat u zich op uw gemak voelt bij de chirurg en dat hij/zij iemand is die u kunt vertrouwen.

De raadpleging

Tijdens uw consult zal de chirurg uw algemene gezondheid en medische voorgeschiedenis beoordelen. Hij zal ook uw borst onderzoeken en uw doelen voor de operatie bespreken. Het is belangrijk dat u eerlijk bent tegenover de chirurg over uw verwachtingen en de vragen stelt waarmee u rondloopt.

De operatie

Een borstvergrotende operatie wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd. Dit betekent dat u tijdens de ingreep in slaap bent. De chirurg maakt een incisie in uw borst en plaatst een implantaat in elke borst. De implantaten kunnen gemaakt zijn van siliconen of zout water . Welk type implantaat u kiest, hangt af van uw eigen voorkeuren en doelstellingen.

Na de operatie

Na de operatie wordt u naar een uitslaapkamer gebracht waar u wordt gecontroleerd op eventuele complicaties. U kunt dan dezelfde dag nog naar huis. De hersteltijd bedraagt normaal gesproken één tot twee weken. Gedurende deze tijd moet u

Herstel

De hersteltijd varieert van persoon tot persoon, maar de meeste mensen hebben ongeveer twee weken downtime. Tijdens deze periode moet u het rustig aan doen en inspannende activiteiten vermijden. U moet tijdens de herstelperiode ook een speciale ondersteunende beha dragen.De meeste mensen melden dat ze zich goed voelen na de operatie en zijn blij met hun resultaten. Een borstvergroting kan een zeer lonende ervaring zijn, waardoor u zich meer op uw gemak voelt in uw eigen huid. Als u vragen heeft kan u bij genderkliniek utrecht terecht, zij staan voor u klaar.