Mondkapjes kopen bij Nobraa.com is altijd een goed idee als je besluit om wat geld te betalen voor een aantal mondkapjes. Ze hebben namelijk veel verschillende exemplaren. Let wel: dit zijn dus zogeheten niet-medische mondkapjes. Dit betekent dat deze niet gebruikt worden in ziekenhuizen en dat ze in principe dus iets minder goed beschermen. Maar niet-medische mondkapjes zijn goed genoeg voor dagelijks gebruik waarbij je vooral andere mensen wilt beschermen tegen jouw neus- en monddruppeltjes; druppeltjes waardoor het eventuele virus iemand anders kan bereiken. Door een mondkapje van Nobraa.com te dragen, of eentje die je via een andere verkoper koopt, zorg je ervoor dat jij niemand besmet met het COVID-19 virus. Dat willen we toch allemaal?

Waar moet je eigenlijk op letten bij de aankoop van een mondkapje?


Waar moet je opletten als je een mondkapje aanschaft? Allereerst dat hij van goede kwaliteit is. Ten tweede is het belangrijk om te checken of ze voor eenmalig gebruik zijn, of dat je ze een aantal keer kunt gebruiken voordat je ze moet wassen. Daarnaast kun je ook letten op het ontwerp, op het soort bandjes achter de oren, op de kleur, op het motief en dat soort dingen meer. Het handige aan wegwerpmondkapjes is dat je ze na gebruik gewoon weg kunt gooien. Dus geen gedoe met hoe je ze veilig en hygiënisch opbergt. Pak gewoon elke keer weer een nieuwe. Doe er een aantal in je tas of jaszak en je komt nooit zonder te zitten.

Het herbruikbare mondkapje


Koop je daarentegen een stoffen mondkapje dat je in de wasmachine kunt reinigen, dan is het belangrijk dat je hem na een aantal keer dragen, maar het liefst na elke draagbeurt, op 60 graden wast in de wasmachine. Laat hem drogen aan een waslijn of aan een wasrek en daarna is hij weer zo goed als nieuw. Liever droog je een mondkapje niet in de droger, omdat de kans dan bestaat dat hij krimpt. Je loopt dan met een product dat niet goed over je mond en neus gedragen kan worden. Als je dat niet doet, kun je hem net zo goed niet dragen, want de druppels waarin het virus eventueel kan zitten, kunnen zowel uit de neus als de mond komen.

Het op de juiste manier gebruiken van een mondkapje is van zeer groot belang


Want dat is wel van belang, dat het mondkapje goed over je neus en je mond gedragen wordt. Daarnaast mag je de binnenzijde van het mondmasker het liefst helemaal niet aanraken. Je weet namelijk niet altijd waar je handen zijn geweest en ze kunnen dus bacteriën bevatten. Raak je de binnenzijde wel aan, doe dit dan alleen met handen die net gewassen zijn. Let er ook op dat, als dat mogelijk is bij jouw exemplaar, je het neusbruggetje aanduwt. Hierdoor sluit hij beter bij jouw gezicht aan en is de werking dus beter. Klaar met het dragen van het mondkapje? Vouw hem netjes op en stop hem weg op een schone plek. Raak de binnenzijde, dus het deel dat tegen je mond en neus zit, dus niet aan.