Medicamenten benodigd voor het tot rust brengen van het gestel of om gewoon beter in slaap te kunnen vallen, zijn onmisbaar binnen onze samenleving en maakt oxazepam daar zeker ook deel van uit. Het gaat om een effectief middel welke al vele jaren met succes gebruikt is bij personen die last hebben van angststoornissen en depressief kunnen raken. Ook bij chronische pijn is een normaal leven lijden er niet meer bij tenzij een middel als oxazepam volgens de voorschriften van de arts gebruikt zal worden.

Het middel laat de prikkels anders aanvoelen

Alles wat wij nu om ons heen ervaren, heeft te maken met de manier waarop alle prikkels door de hersenen worden verwerkt. Ook het verminderen van verslavingsverschijnselen  vormt één van de hoofdtaken van oxazepam en wordt het daarom ook voorgeschreven voor personen die bezig zijn af te kicken van bijvoorbeeld alcohol. Belangrijk bij elk gebruik, is de tijdsperiode waarin de medicijn ingenomen moet worden. er kunnen zich anders ongewenste bijwerkingen beginnen te vertonen. Bij het strict opvolgen van de voorschriften van de arts, hoeft er echter voor geen enkele nare bijwerking gevreest te worden.

Vanwege de kalmerende werking op de zenuwen kan na inname er sprake zijn van een verminderde reactietijd en wordt het daarom aangeraden om niet achter het stuur plaats te nemen of machines te bedienen. Indien je vergeten bent de medicijn in te nemen, is het ook verboden om die met een dubbele dosis te compenseren.