Testen

Hiv en aids vormen al vele jaren een gevaar voor mannen en vrouwen. Het grootste gevaar van een dergelijke besmettings is dat je een hiv of aids besmetting niet altijd direct merkbaar is. Hierdoor kun je dan ook gemakkelijk grotere problemen krijgen op latere leeftijd. Hierbij heb je dan ook te maken met niet-acute symptomen. Op die manier weet je dan ook zeker dat je gemakkelijk en snel gebruik kunt maken van de verscheidene elementen die hierbij horen.

HIV testen

Het is een goed idee om te kijken naar de verscheidene elementen die hierbij horen. Het is verstandig om regelmatig gebruik te maken van een hiv test of een aids test. Op die manier kun je er dan ook voor zorgen dat je jezelf beschermd tegen een verlate hiv infectie. Het vervelende van een niet-acute hiv of aids infectie is dat je deze seksueel overdraagbare ziekte dan ook onbewust door kunt geven aan anderen, je weet immers niet dat je het hebt. Hierbij kun je er dan ook voor zorgen dat anderen hiv oplopen en hier wel acute symptomen van krijgen. Maar wat zijn de symptomen van hiv en aids?

HIV zelftest

Symptomen van hiv, zo ben je het voor

De acute symptomen die horen bij  een acute-hiv of acute-aidsbesmetting zijn onder andere verlies van evenwicht, misselijkheid en braken, maar ook acute irritaties op de huid of het gemakkelijk oplopen van ziektes. Hiv tast langzaam je afweersysteem aan en zo weet je steeds vaker ziek van virussen. Bij een acute hiv-infectie heb je direct symptomen en kun je direct in actie komen. Wanneer je geen directe hiv-symptomen hebt ,kan het zijn dat je tot tien jaar lang zonder klachten door het leven gaat. Pas hierna ga je het merken. Hiv of aids heeft op dat moment je afweer al  een heel eind aangetast en acute hulp is hierbij direct nodig. Het is dan ook een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden om een goede hiv test te laten doen wanneer je met meerdere mensen anale sex hebt gehad. Hierdoor kun je dan ook voorkomen dat je het verder verspreid en kun je ook sneller geholpen worden. Een nadeel aan de ziekte is dat je het niet snel op hoeft te merken en daarom onbewust vele mensen kunt infecteren. Ook kun je beter geholpen worden wanneer je te maken hebt met de mogelijkheden die hierbij horen.