Uit de vele chemische medicijnen die we in een drogisterij kunnen vinden is er eentje die volkomen uit natuurlijke bron wordt gecreëerd, namelijk de groenlipmossel. Deze mosselsoort is niet bekend bij meeste mensen in Nederland, maar dat zou wel moeten, want dit kleine diertje heeft vele voordelen als het gaat om het menselijk lichaam. In dit artikel vertellen we je wat de groenlipmossel is en zijn voordelige werking. Tevens kijken we op je beter vloeibare, capsule/poeder of extract vorm groenlipmossel moet gebruiken. Lees dus verder als ook jij het zat bent om dat chemische goedje te gebruiken.

De groenlipmossel

De groenlipmossel is officieel een weekdier dat onder het soort schelpdieren valt. Deze groenlipmossel heeft een andere naam die in de biologische wereld bekend staat als Perna Canaliculus. Hij ziet er daarnaast vrijwel hetzelfde uit als een normale mossel behalve dat het randje van de opening van de mossel groen gekleurd is. Hier heeft de mossel zijn naam dan ook aan verdient. Deze unieke eigenschap van de mossel geeft hem een opvallend uiterlijk en hierdoor is hij ook goed te zien in het water. Over water gesproken, de groenlipmossel leeft alleen in schone en zuivere wateren aan de kust van Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland. 

Vloeibaar, poeder/capsule of extract?

Laten we beginnen met groenlipmossel extract. Het woord zegt het al, extract, dit betekent dat maar een paar procent van het werkelijke groenlipmossel verwerkt zit in het product. Hiervoor betaal je misschien minder geld dan het werkelijke product, maar de werkingen ervan zijn dan ook minder.

De meeste groenlipmossel producten bestaan uit poeder en bevinden zich dan in capsule vormen. Om van de groenlipmossel een poedervorm te maken moet deze behandeld worden. Deze behandeling (verhitting) zorgt ervoor dat de groenlipmossel essentiële bestanddelen mist.Vloeibare groenlipmossel is anders dan de bovenstaande vormen in dat deze wel alle bestanddelen van de mossel behoud. Hierdoor consumeer je alle voordelen van de groenlipmossel die nodig zijn voor bijvoorbeeld het verdragen van artrose.