Fysiotherapeut

U heeft er vast wel eens van gehoord, de manueel therapeut. Vaak heeft elke fysio wel een manueel therapeut lopen, omdat een deel van de klachten alleen door deze specialist opgelost kan worden. De fysio in Haarlem heeft ook normale fysiotherapie als manuele therapie. Om door een manueel therapeut behandeld te worden moet je aanvullend verzekerd zijn, maar wat is het verschil nou eigenlijk?

Ten eerste, een manueel therapeut is een fysio maar niet anderssom. Dit betekent dus dat een manueel therapeut over meer kennis beschikt dan een fysio. Deze kennis ligt vooral in het feit de manueel therapeut uw gewrichten mag manipuleren. Dit wordt ook wel ‘kraken’ genoemd. De manueel therapeut richt zich dan vooral op de rug en wervelkolom. Dit is dan ook het gebied waar de manueel in gespecialisseerd is en de fysio niet.

Fysiotherapie in Haarlem biedt zowel deze manuele therapie als de normale fysiotherapie aan. Vaak wordt bij een intake vastgesteld welke therapie voor u het beste is. Soms gebeurt het dat er eerst normale fysio wordt gedaan waarne de manuele therapeut het overneemt.

FysioForza is een fysio in Haarlem die deze diensten aanbiedt. Het is een team van toegewijde fysiotherapeuten die u zo snel mogelijk van de klacht afhelpen. Het team probeert het kern van de probleem op te sporen om daarna een plan te maken zodat u zo snel mogelijk van dit probleem afkomt. Het doel is altijd om u zo snel mogelijk weer fit te krijgen om het dagelijks leven op te pakken of uw sport weer voor de 100% kan inzetten.