Heb je het gevoel dat je vastloopt? Niet alles uit het leven kan halen door beperkingen of waar je tegenaan loopt? Dan kan een ergotherapeut je vast en zeker helpen om weer de mogelijkheden te zien en met de juiste stappen je leven weer op de rit te krijgen. Het is bij ergotherapie echt gericht op de kwaliteit van leven en jou als persoon. Voor veel mensen is het de schakel tussen in een cirkel blijven draaien en nieuwe mogelijkheden te zien. Zonder dat elke stap voelt als een uitdaging of opgave!

Je kiest voor ergotherapie dus echt om weer stappen in de juiste richting te maken. Soms door praktische adviezen en andere keren door de inzet van andere professionals.

Krijg dagelijkse activiteiten weer op de rit

De kwaliteit van leven is natuurlijk sterk verbonden met de vrijheid en zelfstandigheid die je zelf ervaart. Door te luisteren wat lukt en oplossingen te vinden wat niet meer lukt kan een ergotherapeut je helpen om dagelijkse activiteiten weer op de rit te krijgen. Waarbij wat jij voor ogen hebt leidend is. Er wordt dus echt naar je geluisterd. 

Bij dagelijkse activiteiten kun je denken aan zaken als zelfstandig boodschappen doen of hulpmiddelen voor in huis. Het kan werkelijk om alles gaan dat jij belangrijk vindt! 

Een praktisch toch professioneel advies

Om welke reden je ook bij een ergotherapeut aanklopt, je mag absoluut een goed en vooral professioneel advies verwachten. Waar je dus echt mee geholpen bent. Soms gaat het over voeding en andere keren kan het over hulpmiddelen gaan. Het gesprek en wat er mogelijk is zal dus echt heel veelzijdig zijn. 

Er zal gedurende het traject goed gekeken worden naar vorderingen. Wat is er bereikt en welke invloed heeft dit op je leven? Maar natuurlijk ook wat er nog niet bereikt is en daarvoor nodig is. Natuurlijk met een realistische blik. 

Wist je trouwens dat ergotherapie er voor alle leeftijden is! Soms maakt het zelfs deel uit van een multidisciplinair team van specialisten en is het de schakel in het volledige proces of traject dat je te doorlopen hebt.