Hielspoor is een pijnlijke aandoening die iedereen kan treffen. Een oorzaak van hielspoor kan slecht passende schoenen zijn die niet de juiste hoeveelheid ondersteuning of structuur bieden. Lees hieronder of je inlegzolen voor hielspoor moet proberen.

Wat is hielspoor?

Hielspoor zijn calciumafzettingen op de bodem van het hielbeen en ze kunnen aanvoelen als een nagel die in je hiel prikt. Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan het belasten van de spieren en ligamenten in de voet, wat de belangrijkste oorzaak is van hielspoor. De belangrijkste factoren zijn overgewicht, slecht passende schoenen, overmatig gebruik (vaak gezien bij atleten) en loopafwijkingen.

Wat zijn symptomen van een hielspoor?

Hielspoor symptomen zijn warmte die uitstraalt van de hiel, een schietende pijn bij het opstaan en een doffe pijn gedurende de dag, ontsteking in de bal van de voet en een zichtbaar uitsteeksel bij de hiel.

Hoe behandel je hielspoor

Er zijn een aantal niet-chirurgische ingrepen die je arts kan aanbevelen, dus het is belangrijk om naar de dokter te gaan bij het eerste teken van hielspoor pijn. Inlegzooltjes hielspoor kunnen worden aanbevolen, of je kan worden behandeld met een injectie met corticosteroïden of een fysiotherapeut raadplegen voor een stretch routine.

Hoe kunnen inlegzolen voor hielspoor helpen?

Het is aangetoond dat inlegzolen de druk op de voet herverdelen en veel succes hebben gehad bij het verlichten van hielspoor pijn. De vermindering van de druk op de hiel vermindert het ongemak dat gepaard gaat met de uitloper.