Heb je last van je lijf? Dan kun je daar zelf al het een en ander aan doen. Let op je beweging en eet gezond. Ook voldoende water drinken kan veel verlichting geven. Maar gaat de (spier) pijn niet over of lijkt het juist erger te worden? Dan kun je terecht bij fysio Hilversum. De fysiotherapeut zal je oefeningen geven om te doen en er op deze manier voor zorgen dat je klachten verminderen. Soms is dat echter niet genoeg. Je kunt dan eens overwegen om naar een chiropractor te gaan. Je hoort veel nare verhalen over de behandeling door de chiropractor. Het welbekende "kraken" kan heel goed werken, maar ook averechts gaan. Je zult dus een echt goede chiropractor moeten vinden.

Een goede chiropractor is er niet alleen voor volwassenen

Een chiropractor doet meer dan alleen het kraken van je gewrichten. Als dit op de juiste manier gebeurt, kan dat heel veel verlichting geven. Zo komen veel jonge ouders met huilbaby's graag bij de chiropractor. Een behandeling is vaak al genoeg om de baby weer rustig te laten slapen. Dit huilen en verkrampen kan bijvoorbeeld komen als "bijwerking" van de bevalling. Zo'n baby wordt dan toch opgepropt en met een plop de wereld in geslingerd. Het is niet zo vreemd dat sommige baby's daar een trauma aan overhouden.

Wordt deze behandeling vergoed?

Bij veel verzekeringen wordt chiropractie (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je zult zelf even contact moeten opnemen met je verzekeringsmaatschappij om te achterhalen welk bedrag jij vergoed krijgt. Maar ook als deze behandeling voor jou niet wordt vergoed, kan het je echt wel helpen. Je kunt al met één of twee behandelingen merken dat je rug- en nekklachten een stuk minder worden. Dat is echt de moeite en het geld wel waard.

Waar kun je terecht voor chiropractie?

In Hilversum kun je voor chiropractie terecht bij Fysio Hilversum. Dat is vaak het geval. Chiropractie is vaak een onderdeel van een fysiotherapie-praktijk of gevestigd in een gezondheidscentrum. Je hebt geen verwijsbrief van de (huis)arts nodig om een afspraak te kunnen maken. Een chiropractor gaat niet over een nacht ijs. Hij of zij zal zich goed in jou verdiepen en ook, bijvoorbeeld, scans en röntgenfoto's opvragen bij je behandelende artsen. Zo kan echt een goed behandelplan gemaakt worden. Ieder mens is weer anders en dat weet de chiropractor heel goed. Een behandeling moet dus worden afgesteld op een persoon. Je weet dan zeker dat je baat zult hebben bij de behandeling.