Er zitten veel voordelen aan acupunctuur behandelingen. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om bij allerlei verschillende klachten een afspraak te maken met de acupunctuur Amersfoort. Maar hoe werkt acupunctuur eigenlijk? Is het wellicht iets voor jou? Met welke klachten kun je naar de acupunctuur gaan? En wat zijn de voordelen van acupunctuur? Daar willen we je in deze blog alles over vertellen dus lees verder als je hier meer over wilt weten!

Acupunctuur Amersfoort met naaldjes

De meest voorkomende vorm van acupunctuur Amersfoort is een behandeling met naaldjes. Deze naaldjes worden ingebracht waardoor ze spieren of zenuwen kunnen bereiken. Je voelt hier eigenlijk niet veel van, buiten een mogelijke kleine tinteling wanneer het naaldje de juiste plek bereikt. Door middel van naald stimulatie, oftewel het bewegen en draaien van de naald, worden de zenuwen en spieren gestimuleerd. Deze stimulatie zorgt er voor dat je een vermindering van klachten ervaart op veel verschillende vlakken.

Soorten van pijn vermindering

Er zijn verschillende doeleinden waar acupunctuur voor gebruikt kan worden. Zo kan acupunctuur Amersfoort een oplossing zijn bij soorten pijn zoals menstruatiepijn, migraine en pijn als gevolg van een slechte bloedsomloop. Daarnaast kan het ook verlichting van pijn bieden bij bijvoorbeeld rugpijn. De naaldjes worden afhankelijk van de bron van de pijn geplaatst waardoor jouw klachten optimaal verminderd kunnen worden.

Betere mentale staat door acupunctuur

Acupunctuur Amersfoort kan dus een oplossing zijn voor fysieke pijn, maar het kan ook een uitkomst bieden bij mentale problemen. Zo kan acupunctuur mogelijk stress en angst verminderen. Onze dagen kunnen behoorlijk negatief beïnvloed worden door stress en angst en dat is natuurlijk niet wenselijk. Met regelmatige afspraken bij de acupuncturist, die je kunt vinden bij Acupuncturisten Overzicht, kun jij deze klachten verminderen waardoor jij weer met een fijner gevoel je dagen kunt doorkomen. De naalden hebben bij deze behandeling de functie om de balans van de energie van het lichaam te herstellen naar een ontspannende staat. Je zult na deze behandeling dus ook een ontspannen en relaxed gevoel ervaren. Er zitten geen negatieve bijwerkingen aan acupunctuur dus het is minstens het proberen waard om te kijken of dit werkt voor jou!

Acupunctuur voor slapeloosheid

Veel mensen gaan ook regelmatig naar acupunctuur Amersfoort, omdat ze slapeloosheid ervaren. Gebrek aan slaap kan onze dagen ontzettend negatief beïnvloeden. Je ervaart door slapeloosheid meer stress, hebt een slechte gemoedstoestand en je kan zelfs gaan hallucineren. Slapeloosheid is bovendien één van de boosdoeners die een depressie zou kunnen veroorzaken. Dat is natuurlijk wat niemand wil. Veel mensen ervaren met acupunctuur een positieve verandering. Het slaapritme wordt door acupunctuur hersteld, waardoor het gemakkelijker wordt om ’s avonds in slaap te vallen. Je krijgt dus veel meer nachtrust, wat als gevolg heeft dat je je door de dag heen ook een stuk beter gaat voelen. Je gemoedstoestand wordt verbeterd, je voelt je energieker, krijgt meer werk gedaan en je hebt ook nog eens minder kans op depressie. Het is dus bij slapeloosheid zeker aan te raden om acupunctuur eens te proberen. Ga dus eens naar acupunctuur Amersfoort!