De Marokkaanse arganolie of met andere woorden Marokkaanse Goud wordt geproduceerd in het zuidwesten van Marokko. In deze regio bevinden zich er veel arganbomen of ook wel de Argania spinosa. De vruchten van deze bomen worden verzameld en vanuit de pitten wordt arganolie gemaakt. De productie bestaat uit kraken, malen en persen. Het proces duurt dagen en eist veel geduld. De arganolie wordt beschouwd als de meest kostbaarste olie ter wereld en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo zijn er diverse cosmetische en culinaire arganolie verkrijgbaar in de markt. Met een kleine investering kun je uiterst genieten van de optimale verzorging.

Het voorkomen van haaruitval

Door de instructies niet te volgen kunnen bepaalde oliën slechte gevolgen hebben voor je haar. Een mogelijkheid tot vuil, stof op je hoofdhuid, irritaties, verstopte poriën, roos en zelfs haaruitval bestaat. Om die reden wordt het strikt aangeraden om de instructies goed te volgen of bij hulp raad te plegen bij de desbetreffende instantie. Er zijn diverse producten in de markt, maar een snelle effect en resultaat is arganolie één van de beste verkrijgbare producten. Houd er wel rekening mee dat deze EcoCert gecertificeerd zijn. Ook dat ze beschikken over een biologische keurmerk van EU en USDA.

Arganolie is een natuurlijke haarmasker

Er zijn verschillende soorten merken van arganolie, maar over het algemeen zijn alle merken geschikt voor de haar. Bij het aanschaffen van arganolie haar krijg je een pipetje mee, zodat het makkelijker wordt om in te smeren. Een aantal druppels arganolie is meer dan genoeg. Uiteraard verschilt dit per persoon. Mensen met veel haar zouden meer druppels moeten gebruiken dan mensen met minder haar. Vervolgens laat je het voor twintig minuten staan, zodat het goed inwerkt. De arganolie kun je gebruiken als een natuurlijke haarmasker vlak voor het slapen. Na de inwerking was je het af met shampoo. Het wordt aangeraden om dit één keer per week te doen.