Tijdens de quarantaine had je veel tijd om na te denken over je verleden … en je lichaam! Heb je een glimp opgevangen van een spijtige tribale armband, een vlinder op je onderrug of de naam van een ex-geliefde? Heb je het gevoel dat ze je mooie huid bezoedelen als graffiti op de zijkant van een pas geschilderde muur? Nou, het goede nieuws is dat tatoeageverwijdering nu een optie is. Hier zijn de top tien dingen die je moet weten over tatoeage verwijdering!

1) Je bent niet alleen

Wat zijn de twee beste dagen met een tatoeage? De dag dat je besluit hem te laten zetten en de dag dat je besluit hem te laten verwijderen! Tatoeages komen ongelooflijk vaak voor … en spijt van tatoeages ook! Duizenden mensen in Nederland hebben tatoeages op hun lichaam die ze haten. Daarom is tatoeageverwijdering erg in trek!

2) De Gouden Standaard

Er zijn meerdere manieren om een tatoeage te verwijderen. U kunt tatoegeringen chirurgisch verwijderen (uitsnijden), hen bevriezen, zuur op hen toepassen of hen zelfs wegbranden, maar elk van die methodes zal verschillende gradaties van ongewenste bijwerkingen met inbegrip van het met littekens bedekken, de veranderingen van de weefseltextuur, de veranderingen van de huidkleur en inktretentie verlaten. Alle deskundigen zijn het erover eens dat de beste manier om een tatoeage te verwijderen een laser is.

3) Uw lichaam doet het werk

De laser is een noodzakelijk deel van het proces aangezien het de relatief grote tatoeage inktdeeltjes afbreekt in kleinere stukjes en dan verwijdert je eigen immuunsysteem de inktdeeltjes.

4) Meerdere behandelingen

Ondanks de hoop en wensen van degenen die een tatoeage willen verwijderen, is het onmogelijk om een tatoeage met één laserbehandeling te verwijderen. Meerdere behandelingen zijn altijd nodig en zijn afhankelijk van zes verschillende belangrijke factoren. De Kirby-Desai schaal is het eerste en meest gebruikte instrument om in te schatten hoeveel behandelingen een bepaalde persoon nodig zou kunnen hebben. Deze schaal wordt over de hele wereld gebruikt!

Tip: Tattoo no more – lasert je tattoo veilig én volledig weg

5) Behandelingen zijn oncomfortabel

Terwijl laser tatoeage verwijdering behandelingen zijn ongemakkelijk, het goede nieuws is ze zijn echt snel. Een tatoeage ter grootte van een postzegel (een vierkante centimeter) duurt meestal minder dan 15 seconden om te behandelen en een tatoeage ter grootte van een visitekaartje (zeven vierkante centimeter) duurt minder dan 60 seconden om te behandelen. De behandeling is geen prettig gevoel, maar omdat de behandelingen zo snel gaan, zijn veel patiënten blij te horen dat een laser tatoeage behandeling beter te verdragen is dan ze hadden verwacht!

6) Zwarte inkt

Ironisch genoeg zijn tatoeages met pure zwarte inkt het makkelijkst te verwijderen. Zwart is veruit de meest voorkomende kleur tatoeage-inkt en veel patiënten zijn opgelucht als ze ontdekken dat het ook de gemakkelijkste kleur inkt is om succesvol te behandelen. Helaas mengen veel tatoeëerders zwarte inkt met blauwe of zelfs groene inkt en patiënten komen daar pas achter als ze de zwarte inkt beginnen te verwijderen.

Het komt verrassend vaak voor dat mensen denken dat ze een “volledig zwarte tatoeage” hebben, om er later achter te komen dat hun tatoeage een mengsel van meer dan één kleur is. En blauwe en groene inkt is niet per definitie snel op te lossen. Veel mensen zijn verbaasd te ontdekken dat niet alle tatoeage inktkleuren verwijderd kunnen worden.

Terwijl echte zwarte inkt relatief gemakkelijk kan worden verwijderd, zijn sommige kleuren moeilijker te verwijderen (groenblauw, turkoois, enz.). Andere kleuren kunnen volledig onmogelijk te verwijderen zijn zoals vleeskleurige, perzikkleurige, bruine en oranje gele tinten. Soms zullen verschillende lasers nodig zijn om verschillende kleuren te verwijderen. Tenslotte, sommige kleuren die witte inkt bevatten (roze) kunnen paradoxaal genoeg donkerder worden!

7) De plaats is belangrijk

Tatoeages in meer vasculaire gebieden (zoals het gezicht en de hals) reageren sneller en efficiënter op laser tatoeage verwijdering behandelingen. Gebieden met een slechte bloedcirculatie (zoals distale extremiteiten – het benige deel van de enkel, als voorbeeld – reageren veel trager op de behandeling.

8) Lichaamsbeweging kan dingen versnellen

In theorie kan het verhogen van je stofwisseling via aerobe lichaamsbeweging helpen om ongewenste tatoeage-inkt sneller te laten verdwijnen. Hoewel je na de behandeling een paar dagen moet rusten, weten wetenschappers dat zowel de bloedvaten als de lymfestroom de inkt helpen verwijderen. Het is dus logisch dat je je cardiotraining verhoogt zodra het behandelde gebied genezen lijkt te zijn als je een laser tattoo verwijderingsbehandeling ondergaat.

9) Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn mogelijk en worden grotendeels bepaald door uw naleving van de nazorg instructies. Rust, verhoging en het plaatsen van intermitterende ijspakketten kunnen helpen de kans op ongewenste bijwerkingen echter te minimaliseren. Vaak houden patiënten die problemen ondervinden met hun tatoeage verwijdering behandelingen – zoals blaren of ijsverbrandingen – zich niet aan de instructies die ze hebben gekregen en zelfs in het beste geval kunnen er ongewenste reacties optreden.