Heb je last van rusteloze benen? Als hier af en toe sprake van is is er niet direct iets aan de hand. Treedt dit probleem echter vaker op, dan is het goed om te kijken wat je hier het beste aan kunt doen. Wanneer je rusteloze benen hebt, is het moeilijk om je benen stil te houden. Je ervaart namelijk onrust en hebt het gevoel dat je je benen per se moet bewegen. Hieronder lees je een aantal tips tegen rusteloze benen

Stop met roken

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar stoppen met roken is een goede oplossing om de klachten minder te maken. Hierdoor komt je dopamine-productie namelijk weer in balans, die erg belangrijk is voor de spierbeweging. 

Drink minder koffie

Als je onrustig bent, is het sowieso een goed idee om minder koffie te drinken. Dit geldt ook als je kampt met rusteloze benen. Het is vooral goed om voor het slapen geen koffie meer te drinken, voor een goede nachtrust. 

Beweeg meer

Meer bewegen is vaak Ć¼berhaupt al een goed idee, maar zeker ook wanneer je last hebt van rusteloze benen. Hierdoor raak je energie kwijt, waardoor je later op de dag wellicht minder de neiging hebt om je benen te bewegen. 

Draag compressiekousen

Heb je al eens gehoord van compressiekousen? Deze voorkomen niet alleen rusteloze benen, maar werken ook nog eens preventief tegen spataderen en zorgen bovendien voor minder vocht en zwelling in de benen. Steunkousen stimuleren de bloedsomloop, waardoor je korte metten maakt met de onrust in je benen. 

Meer ontspanning in je leven

Is je leven hectisch, dan is het goed om vaker voor wat ontspanning te zorgen, ook om de onrust in je benen tegen te gaan. Neem bijvoorbeeld regelmatig een voetenbadje (met magnesium), zodat je benen goed tot rust kunnen komen.