Heb jij je vaak fit gevoeld het afgelopen jaar? Waarschijnlijk heb je er veel aan gedaan om dit te bereiken. We proberen zo gezond mogelijk te doen door te sporten, naar yoga te gaan en door gezond te eten. Helaas komt een massage behandeling niet zo vaak voor in dit rijtje. Ten onrechte, want een massage behandeling nemen zorgt voor veel gezondheidsvoordelen aan je lichaam. In dit artikel, vol met tips van de massage salon uit Waalwijk, lees je alles over de voordelen van een massage!

Een massage zorgt voor een verbeterde weerstand

Een massage zorgt ervoor dat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt. Deze helpen weer om alle virussen en infecties in je lichaam tegen te gaan. Dit komt omdat je in een diepe ontspanning bent tijdens zo’n massage, waardoor je lichaam goed kan herstellen. Ideaal dus voor mensen met een slechte weerstand!

Een massage vermindert de stress

Na een massage behandeling voel je je weer als herboren! Dit komt mede doordat de massage stress verlagend op je lichaam werkt. Het zorgt ervoor dat je serotonine weer op pijl raakt en hierdoor krijg je een goede gemoedstand. Vooral als je teveel aan je hoofd hebt, kun je goed een massage gebruiken. Hoe meer je geniet van de massage, hoe meer de gedachtes op de achtergrond raken.

De bloedcirculatie komt weer helemaal op gang

Als je spieren behandeld worden, voert hij alle afvalstoffen op de juiste manier af. Hierdoor zal je doorbloeding een stuk beter worden. Daarnaast zorgt de massage ervoor dat de knopen, oftewel triggerpoints, in je lichaam minder worden. Hierdoor kunnen nek en schouderklachten verdwijnen en zal je je direct weer ontspannen voelen.

Neem zelf een massage

Naast de bovenstaande voordelen, zijn er nog talloze andere voordelen van een massage. Denk aan beter kunnen slapen in de nacht, meer energie krijgen en een gezondere huid! Ben jij overtuigd? Kijk dan eens op directeenmassage.nl voor een overzicht van alle massage salons bij jouw in de buurt.