scootmobiel kopen

De aanschaf van een scootmobiel is niet iets wat je alledaags doet. Daarom is het belangrijk om te letten op een aantal belangrijke zaken om een goede scootmobiel te kiezen. In dit artikel hebben we 5 punten waarop je moet letten op een rijtje gezet.

1. Snelheid

Je zou misschien denken dat de snelheid van je scootmobiel niet het belangrijkste is. Toch is de snelheid wel degelijk van belang. Sommige modellen rijden 6 km/u, terwijl andere ruim 20 km/u halen. Zeker als je grotere afstanden met de scootmobiel wilt afleggen is het fijn als die een hogere snelheid kan halen.

2. Opvouwbaar

Vind jij het belangrijk dat je ook met scootmobiel overal naartoe kunt gaan? Dan is een opvouwbaar model ideaal. Zo is een opvouwbare scootmobiel gemakkelijk mee te nemen in de auto of trein.

3. Actieradius

De actieradius van een scootmobiel geeft de maximale afstaan aan die je met het model kunt rijden. Bij het kiezen van een model is dit een belangrijk punt om op te letten. Een grote actieradius is ontzettend fijn als je grotere afstanden wilt afleggen, maar deze modellen zijn vaak ook wat duurder. Bepaal welke actieradius er nodig is en welk model voor jou het meest geschikt is.

4. Aantal wielen

Scootmobielen zijn verkrijgbaar in modellen met drie, vier of zelfs vijf wielen. Er wordt vaak gedacht dat modellen met meer wielen stabieler zijn, echter is dat tegenwoordig niet meer het geval. Bijna alle scootmobielen zijn erg stabiel. Echter bepaald het aantal wielen wel voor een groot deel de draaicirkel. Zo zijn scootmobielen met drie wielen vaak wendbaarder, dan modellen met vier wielen.

5. Kosten

Van plan om een scootmobiel te kopen? Dan is het belangrijk om een aantal punten te letten. Vaak zijn de kosten ook voor een groot deel bepalend. Kijk op Scootmobiel-comfortabel.nl wat je kwijt bent bij het kopen van een goede, stabiele scootmobiel en kies een geschikt model.