sanitaire hulpmiddelen

Voor mensen die minder mobiel zijn is de badkamer een gevaarlijke ruimte, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Na douchen of badderen wordt de badkamer vochtig, waardoor het risico op een glijpartij groter wordt. Gelukkig zijn er diverse sanitaire hulpmiddelen die voor extra veiligheid in de badkamer zorgen. Bij Sani Assist hebben ze een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor zorginstellingen.

Welke sanitaire hulpmiddelen zijn er allemaal?

Om ongelukken in de badkamer te voorkomen zijn er diverse sanitaire hulpmiddelen. Hiermee maak je het douchen en wassen veiliger voor zorgvragers. Zelfs badderen op een veilige manier is zelfs mogelijk. Lees hieronder welke sanitaire hulpmiddelen er allemaal zijn.

Douchestang

De douchestang is een van de meest voorkomende sanitaire hulpmiddelen in de badkamer. Een groot voordeel van dit hulpmiddel is de eenvoudige montage. Het monteren van een douchestang onder de douche biedt zorgvragers extra houvast en ondersteuning.

Douchezitje

Voor zorgvragers die tijdens het douchen niet kunnen blijven staan is een douchezitje een ideaal hulpmiddel. Het fijne aan een douchezitje is dat die inklapbaar is en gemakkelijk aan de muur gemonteerd kan worden. Het douchezitje hoeft enkel uitgeklapt te worden en de zorgvragen kan comfortabel en veilig zitten onder de douche.

Douchebrancard

Wanneer zorgvrager helemaal niet meer mobiel is, dan kan er een douchebrancard als hulpmiddel ingezet worden. Hiermee is het mogelijk om de zorgvrager horizontaal onder de douche te wassen. Om zorgvrager die slecht te been zijn te kunnen douchen is dit sanitaire hulpmiddel een must. Bekijk hier de douchebrancards van Sani-Assist.nl

Inloopbad

Het is natuurlijk fijn dat zorgvragers veilig kunnen douchen door het inzetten van sanitaire hulpmiddelen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om zorgvragers op een veilige manier te laten badderen? Een inloopbad, ook wel instapbad genoemd, maakt het mogelijk om veilig in bad te stappen. Zo wordt het risico op een valpartij beperkt en kan de zorgvrager heerlijk ontspannen in bad.