Steeds meer dames kiezen er in de praktijk voor om gebruik te maken van (semi)-permanente make-up. Voor dergelijke make-up geldt dat het natuurlijk een prachtig eindresultaat kan realiseren. Dat dan uiteraard wel op voorwaarde dat het echt goed is gedaan. Hier knelt in de praktijk echter meteen niet zelden het schoentje. Voor heel wat mensen blijkt dat ze helemaal niet tevreden zijn met het eindresultaat. Wanneer dat het geval is zou je ervoor kunnen kiezen om PMU removal uit te laten voeren. Wat dat nu precies betekent en hoe dat in z’n werk gaat laten we je bijzonder graag hieronder ontdekken. Zo weet je precies wat je in de praktijk kan doen. 

Hoe kan PMU removal in de praktijk worden toegepast?

Uiteraard spreekt het voor zich dat je op deze pagina bent aangekomen omdat je overweegt om PMU removal te ondergaan. Dit gezegd hebbende geldt voor het merendeel van de mensen dat ze niet goed weten welke mogelijkheden er op dit vlak nu precies bestaan. We maken hierbij een onderscheid tussen twee opties, namelijk:

  • Door gebruik te maken van een bepaalde PMU removal vloeistof;
  • Door een speciale laserbehandeling te ondergaan;

Voor beide methodes geldt dat er (zeer) interessante voordelen aan verbonden kunnen zijn. Bovendien kan er in de praktijk ook worden opgemerkt dat ze gecombineerd ingezet kunnen worden voor het behalen van het beste eindresultaat. 

PMU removal met of zonder laser laten toepassen? 

Bovenstaande informatie heeft aangetoond dat het verwijderen van permanente of semi-permanente make-up op verschillende manieren kan gebeuren. Voor heel wat mensen geldt dat ze daarvoor kijken in de richting van een laserbehandeling. Dit gezegd hebbende kan een dergelijke behandeling een aanzienlijke impact hebben. Zo is het mogelijk dat ze de huid kan beschadigen en bovendien zou ze ook voor verlies van haarzakjes kunnen zorgen. Daarnaast is deze behandeling uiteraard ook niet pijnloos. Omwille van deze reden gaat in de praktijk de voorkeur van steeds meer dames er dan ook naar uit om het verwijderen van permanente make-up te doen met vloeistof.

Waar dien je verder nog allemaal rekening mee te houden?

Je dient er rekening mee te houden dat het ondergaan van PMU removal doorgaans niet slechts in keer kan worden afgehandeld. Vaak is het dan ook zo dat er rekening moet worden gehouden met de toepassing van meerdere behandelingen. Wanneer de eerste behandeling is uitgevoerd is er doorgaans nog sprake van wat achtergebleven pigment. Omwille van deze reden is het in de praktijk vaak zo dat er na zo’n vier tot zes weken na de eerste behandeling nog een tweede wordt uitgevoerd. Op dat moment is het ook duidelijk hoe efficiënt de eerste behandeling is geweest. Hierdoor kan er precies worden bepaald hoeveel extra behandelingen er mogelijks nog uitgevoerd zullen moeten worden. Je bent er doorgaans dus wel niet in slechts één behandeling vanaf.

In ieder geval, voor menig aantal dames die ervoor hebben gekozen om permanente make-up aan te laten brengen geldt dat ze door het bestaan van PMU removal over een goede oplossing beschikken voor het geval ze niet tevreden zijn met het eindresultaat. Hopelijk heeft de informatie die je hebt aangetroffen op deze pagina dat ook voor jou duidelijk gemaakt.