Cosmetische fillers zijn tegenwoordig een populaire keuze om te helpen bij het verminderen van rimpels, het verbeteren van gezichtscontouren en het herstellen van jeugdige uitstraling. Deze injecteerbare behandelingen kunnen tijdelijke resultaten bieden, maar veel mensen vragen zich af hoe lang fillers daadwerkelijk meegaan en wat het tijdsverloop is voordat ze weer oplossen.

Wat zijn cosmetische fillers?

Cosmetische fillers zijn gemaakt van materialen zoals hyaluronzuur, collageen of calciumhydroxylapatiet, die in de huid worden geïnjecteerd om volume toe te voegen, rimpels op te vullen en de jeugdige uitstraling te herstellen. Hyaluronzuurfillers zijn de meest gebruikte, omdat hyaluronzuur van nature in ons lichaam voorkomt en een tijdelijk maar langdurig effect heeft.

Tijdsduur van resultaten

Hoe lang de resultaten van fillers aanhouden, varieert afhankelijk van het type filler, de locatie van injectie, individuele metabolische factoren en leefstijlkeuzes. Over het algemeen bieden hyaluronzuurfillers resultaten die meestal 6 tot 18 maanden aanhouden. Rimpels en lijnen zullen geleidelijk weer verschijnen naarmate de filler oplost.

Hoe vervagen fillers?

Het oplossen van fillers is een natuurlijk proces dat in de loop van de tijd plaatsvindt. Hyaluronzuurfillers worden langzaam afgebroken door het lichaam, en na verloop van tijd verlaat het hyaluronzuur de behandelde gebieden. Dit betekent dat de resultaten geleidelijk vervagen, wat vaak als gunstig wordt ervaren omdat het een geleidelijke terugkeer naar de natuurlijke uitstraling mogelijk maakt.

Individuele factoren

Sommige mensen merken op dat hun fillers sneller oplossen dan verwacht, terwijl anderen langer profiteren van de resultaten. Individuele factoren zoals metabolisme, levensstijl (roken, blootstelling aan de zon, huidverzorging) en genetica kunnen van invloed zijn op hoe lang fillers blijven zitten.

Onderhoud van resultaten

Om de resultaten van fillers te behouden, kunnen follow-upbehandelingen nodig zijn naarmate de filler oplost. Deze onderhoudsbehandelingen kunnen minder frequent zijn dan de initiële behandeling, omdat sommige resterende filler vaak aanwezig blijft en opnieuw kan worden gebruikt.

Conclusie

Het oplossen van fillers is een natuurlijk proces dat afhankelijk is van het type filler en individuele factoren. Over het algemeen bieden fillers tijdelijke resultaten die variëren van 6 maanden tot 18 maanden, vooral bij hyaluronzuurfillers. Als je overweegt om fillers te laten injecteren, is het belangrijk om openlijk met je behandelaar te praten over verwachtingen en onderhoud. Een ervaren professional kan je adviseren over het juiste type filler en de beste aanpak om jouw gewenste resultaten te bereiken en te behouden.

Bron: https://ageworth.com/