Als er iets in aankoop is gestegen het afgelopen jaar, dan is het wel het mondmasker. Er is zelfs zowel een speciale mondmasker webshop in Nederland als een mondmasker webshop in België. En niet alleen dat, ook een coronatest in Nederland is nu een bekend fenomeen. Je kan tegenwoordig een afspraak maken voor een coronatest door 0800-1202 te bellen of door met je DigiD online een afspraak te maken, op coronatest.nl.

Coronatest door de Nederlandse overheid

Als je last hebt van klachten die op corona kunnen wijzen (denk aan koorts en droge hoest), kun je via de GGD een coronatest aanvragen. Er zijn veel verschillende testlocaties in Nederland. Het is nu zelfs mogelijk om een sneltest af te nemen. Dit kost je 69 euro, maar je krijgt wel binnen 30 minuten de uitslag. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je naar het buitenland moet en snel een bewijs van een negatieve uitslag moet hebben. Een andere test die handig is voor buitenlandse reizen is de PCR-test. Deze test kost 139 euro en is dus wat aan de prijs, maar je krijgt wel dezelfde of de volgende dag je uitslag binnen. Bovendien krijg je een internationaal reiscertificaat.

Antistoffentest

Ten slotte is er een antistoffentest, die 49 euro kost. Deze test toont aan of er antistoffen voor corona in je bloed aanwezig zijn en laat dus zien of je het coronavirus al eerder hebt gehad of niet. Binnen 30 minuten krijg je de uitslag te horen. Let wel op: zelfs als je eerder besmet bent geweest met het coronavirus, is het niet zeker dat je hierna beschermd of immuun bent voor COVID-19. Mocht je een positieve uitslag krijgen op de antistoffentest, wees dan dus nog steeds voorzichtig.

coronatestnederland.nl

Een voorwaarde voor het afnemen van een coronatest door de Nederlandse overheid is dat je last heb van minstens één klacht die op corona kan wijzen. Bovendien kan het, ondanks de uitbreiding van de testcapaciteit, nog enkele dagen duren voor je voor een coronatest aan de beurt bent. Als je haast hebt en snel de uitslag wilt of ondanks het niet hebben van klachten toch wilt weten of je misschien corona hebt, is coronatestnederland.nl mogelijk een oplossing.

Sneltest door Covid.Limited

Covid.Limited biedt via coronatestnederland.nl de mogelijk om je te laten testen. Er zijn meerdere soorten sneltesten mogelijk. Ten eerste is er de serologische test, ook wel de bloedtest. Door het afnemen van bloed kan na 15 minuten gecontroleerd worden of er antistoffen zijn aangemaakt tegen het coronavirus. Een andere mogelijk is de antigeentest van Abbott, misschien beter bekend als de neusswab. Er wordt bij deze test namelijk een wattenstaafje gebruikt om via de neusholte neus- en keelslijm te controleren op viruseiwitten van het coronavirus. Het is ook mogelijk om voor een combinatie van deze twee te kiezen. Een combinatie zorgt voor de meeste zekerheid en levert je bovendien een door een arts ondertekend reiscertificaat op.