Heb je ooit een moment gehad in de sportschool waar je het gevoel had dat je gewoon niet echt weet wat je aan het doen bent? Of iemand een oefening op een totaal andere manier zien doen dan jij? Voor beginners kan lichaamsbeweging overweldigend aanvoelen. 

Zelfs meer ervaren, volleerde atleten kunnen een plateau in hun fitness bereiken. Het is frustrerend wanneer u minder vooruitgang boekt of geen resultaten meer ziet van uw training.  

Is het de moeite waard om een personal trainer in te huren? U moet rekening houden met de financiële kosten en de tijd die u eraan besteedt. 

Maar wat uw niveau ook is, het heeft veel voordelen om wat extra hulp te krijgen bij uw trainingen. Laten we er eens induiken en dit onderwerp uitdiepen.     

1. Een is voor verantwoording

Verantwoording is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen een personal trainer inhuren. Als u uw geld hebt geïnvesteerd en er staat een trainer in de sportschool op u te wachten, zult u veel minder snel verslappen dan wanneer u aan uw lot wordt overgelaten. 

Uw trainer zal u herinneren aan uw doelstellingen en waarom u wilt sporten. Hij spoort u aan, zelfs als u er geen zin in hebt. En hij of zij geeft u taken die u tussen de sessies door moet doen, en controleert of u ze ook hebt gedaan! 

Met een maatje dat verantwoording aflegt, blijft u gefocust. Een personal trainer is de ultieme partner om verantwoording af te leggen. Hun inbreng zal u helpen om uw doelen te bereiken.

Tip: personal trainer 1 op 1

2. Versla de verveling


De meeste mensen doen dezelfde workout elke keer dat ze naar de sportschool gaan, of ze lopen dezelfde route of doen dezelfde routines thuis. Dat is niet alleen saai, maar het verhoogt ook het risico op blessures en het gevreesde plateau in het gewichtsverlies.

Een personal trainer zal u helpen om uw routine te mixen en nieuwe dingen te proberen. Zo kunt u bijvoorbeeld experimenteren met trainen op verschillende tijdstippen van de dag of verschillende toestellen uitproberen. 

Een trainer kan een programma voor u opstellen dat is afgestemd op uw specifieke doelstellingen, met voldoende afwisseling om u scherp te houden. Op die manier raakt u niet verveeld en zal uw motivatie er niet onder lijden.


3. Verpletter uw doelen

Zelfs als u hard werkt, kan het steeds moeilijker worden om gewicht te verliezen en uw lichaamsvorm te veranderen naarmate u ouder wordt. Als dit uw doel is, is het belangrijk om spiermassa op te bouwen om het calorieverbruik te verhogen. Een personal trainer heeft de expertise om u te helpen dit te bereiken. 

Zelfs voor professionele atleten zal de hulp van een trainer resultaten opleveren. Hij of zij weet wat de beste oefeningen zijn om uw training te concentreren op de gebieden waar dat het meest nodig is, en kan u helpen met crosstraining om ervoor te zorgen dat spiergroepen voldoende rust krijgen.

4. Graaf dieper 

Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven als u alleen traint. Een trainer kan u helpen uit te zoeken wat de beste manier is om uw doelen te bereiken, met een alles-of-niets-aanpak of een stapsgewijze, meer rustige aanpak.

Als u vastzit in een sleur en u uw training naar een hoger niveau wilt tillen, kan een ervaren trainer u ook hierbij helpen. Ze weten precies hoe hard ze je moeten pushen, en je zou jezelf kunnen verbazen met wat je kunt bereiken! 

5. Effectieve en efficiënte workouts 

Misschien heb je het gevoel dat je uren in de sportschool bent, maar geen vooruitgang boekt? Een trainer kan u helpen om manieren te vinden om efficiënter te trainen, zodat u meer calorieën verbrandt in minder tijd.

Het is ook belangrijk om na te gaan of uw techniek voor de verschillende oefeningen correct
is. Dit is vooral belangrijk als u zware gewichten tilt. Een trainer kan uw vorm controleren en de nodige aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat uw oefening effectief is.  

6. Zoek een trainingsmaatje 

Sommige mensen vinden trainen gewoon heel saai! Een trainer naast u hebben om tegen te praten kan echt helpen om dit gevoel te verlichten.

Groepstrainingen zijn een andere goede optie die u zou kunnen overwegen. Het sociale element kan helpen bij de motivatie en betrokkenheid, en er moet altijd een coach aanwezig zijn om je door de workout heen te helpen.

Uitgelicht: https://www.yourhealthpt.nl/personal-trainer-amsterdam/ 

7. Maak je klaar om te winnen 

Als u traint voor een specifiek evenement of sport op hoog niveau, kan het hebben van een trainer echt voordelig zijn. Personal trainers zijn experts in spierpatronen. Ze weten precies waar u aan moet werken, of u nu een topgolfer, een sprinter of een zwemmer bent. 

Het ontwikkelen van een trainingsprogramma met een personal trainer kan uw snelheid, kracht en behendigheid verhogen. Hij of zij kan u ook adviseren over het plannen van rustperiodes om blessures te voorkomen. 

8. Een gezondere toekomst 

Velen van ons hebben persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen die we niet alleen kunnen bereiken. Een personal trainingsprogramma kan net dat duwtje in de rug zijn dat u nodig hebt om uw levensstijl echt te veranderen.

Personal trainers hebben ook een breed netwerk van contacten in het gezondheids- en welzijnsspectrum. Ze kunnen u misschien helpen bij het vinden van een voedingsdeskundige of een goede masseuse als u meer hulp nodig hebt.