Slapeloosheid is een slaapstoornis. Er zijn drie vormen van slapeloosheid die je kunt onderscheiden: je valt moeilijk in slaap, je wordt tijdens de nacht vaak wakker of je wordt te vroeg wakker. Deze vormen kunnen ook tegelijk voorkomen. Slapeloosheid kan je natuurlijke slaapritme verstoren. Sommige mensen die lijden aan slapeloosheid proberen tussen de dag heen te rusten. Hiermee kun je juist de situatie verergeren. Het is normaal om bij het ouder worden lichter te gaan slapen en in kortere perioden. Sommige ouderen kunnen moeilijk in slaap vallen, omdat hun lichaam geen slaap meer nodig heeft, terwijl ze wel gewend waren aan een bepaalde tijd slaap.

Zopiclon voordelen

Zopiclon is een slaapmiddel die wordt voorgeschreven bij slapeloosheid. Binnen een uur na de inname van zoplicon krijg je een rustig en slaperig gevoel. Het vermindert ook je spanning en zorgt ervoor dat je suf wordt. Hierdoor val je sneller in slaap en slaap je beter door. Deze werking kan zes tot acht uren duren. Op die manier blijf je dus ook door slapen.

Zoplicon nadelen

Zopiclon werkt het best als je het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld niet vaker dan eens in de drie dagen. Ook kan de medicijn enkele bijwerkingen geven. Veel mensen voelen zich suf of hun reactievermogen wordt verminderd. Soms kun je ook een bittere smaak in je mond overhouden of een droge mond. De belangrijkste bijwerking is sufheid, dit kan ’s nachts voorkomen, maar ook als je ’s ochtends wakker wordt. Deze medicijn kan je helpen om in slaap te vallen, gebruik het dus niet elke dag. Anders raakt je lichaam er ook aan gewend en is het moeilijk om ermee te stoppen.