Wist je dat van alle mensen met een tatoeage 80 procent daar vroeg of laat spijt van krijgt? Wellicht niet zozeer van het feit dat een tattoo is gezet maar wel het type tattoo waar ooit voor gekozen is. Echt vreemd is dit niet. Herinner je het ‘Pamela Anderson prikkeldraadje’ rond de arm nog? Of de tribal? Of wellicht de ‘tramp stamp’ op de onderrug? Allemaal voorbeelden van tatoeages waar velen tegenwoordig niet meer mee gezien willen worden.

Tatoeages kun je laten verwijderen. Maar heel eenvoudig is het niet. Er zijn 2 opties: coveren en laseren. Laten we eens kijken naar deze opties.

Covereren

Het coveren – of bedekken – van een tatoeage houdt eigenlijk gewoon in dat een grotere tattoo over de oude tattoo heen wordt gezet. Op die manier is de oude tatoeage niet meer zichtbaar. Coveren kan een oplossing zijn als je zeker weet dat je de grotere tattoo echt wilt hebben en houden, en er dus geen spijt van kracht. Want als die grotere tattoo vervolgens ook weer gecoverd moet worden ben je natuurlijk veel verder van huis.

Sommige tattoos zijn niet of zeer slecht te coveren. Zo zijn portretten van mensen bijna niet op een normale manier te coveren. De nieuwe tattoo wordt donkerder dan de oude. Let daar op!

Verwijderen door laser

Een tatoeage kan ook in zijn geheel worden verwijderd, dus dat het pigment echt wordt afgevoerd. De huid krijgt daarmee z’n eigen kleur weer terug. Verwijderen gebeurt door middel van een laser. Die laser kent bepaalde frequenties om de verschillende kleuren te kunnen afbreken. De laser gaat over de huid en breekt zo het pigment van de tattoo af.

“Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd”, aldus Laserpraktijk Breda.

Een tatoeage laten verwijderen kan zo 10 keer meer kosten dan het zetten ervan. Je kunt eenvoudig 8 keer moeten terugkomen om te laten laseren. En na iedere behandeling dienen zo’n 8 weken te zitten om de huid te laten rusten. Een naam verwijderen kan op die manier best al een jaartje kosten…

Denk dus nog maar eens goed na over die tattoo en laat hem pas zetten als je er echt zeker van bent!