GoBamboosaGoBamboosa

Helaas is zweten iets wat we allemaal doen. Alhoewel, helaas? We doen het natuurlijk niet voor niets. Door te transpireren zorgen we voor de broodnodige verkoeling van ons lichaam wanneer dit erom vraagt. Alleen kan de één vijf kilometer hardlopen zonder maar een druppeltje zweet te voelen, terwijl de ander van alleen stilzitten al klotsende oksels krijgt. Behoor jij tot die laatste groep? Dan is het goed voor te stellen dat je hier graag iets tegen wilt doen. Daarom geven we je in dit artikel vier tips om je zweten te verminderen!

Draag ventilerende en vochtabsorberende kleding

Ventilatie is erg belangrijk om de kans op zweten te verkleinen. Het dragen van polyester, nylon of andere synthetische stoffen zijn bepaald niet bevorderlijk en zorgen ervoor dat je sneller zweet én nemen bovendien minder vocht op. Kies je daarentegen voor katoen of – nog beter – bamboekleding van GoBamboosa – dan zul je al gauw minder zweten en minder last hebben van vieze geurtjes.

Beperk alcohol- en cafeïnegebruik

Als je een groot koffieliefhebber bent en ook nog eens geregeld een biertje of wijntje drinkt, is de kans op zweten eveneens groter. De cafeïne en alcohol die hierin zitten zorgen voor een verhoogde hartslag, die er weer toe leidt dat je het warm krijgt en gaat zweten. Houd daarom eens bij hoeveel koffie en alcohol je drinkt en bedenk of dat misschien wat minder kan.

Gebruik deodorant met aluminiumzouten

Wat verder goed helpt tegen zweten is de juiste deodorant te kiezen. De meeste deo’s zijn met name bedoeld om geurtjes te maskeren, maar helpen niet het zweten tegen te gaan. Deodorant dat aluminiumzouten bevat doet dit daarentegen wel. De aluminiumzouten blokkeren de zweetklieren, waardoor er minder vocht naar buiten kan komen. Belangrijk is dan wel dat je je lichaam niet onnodig verhit, omdat stoom afblazen door dit soort deo minder goed mogelijk is.

Gebruik pas deodorant wanneer je lichaam droog is

Meteen na het douchen deodorant opspuiten is niet aan te raden. Beter is om je lichaam eerst goed af te drogen en na een minuut of tien, wanneer je oksels écht droog zijn, pas deodorant op te doen. Dit gaat vervelende geurtjes tegen. Overigens is het vanuit hygiëne-oogpunt ook aan te raden om je okselhaar te scheren. Zo gaat het vocht in je kleding zitten en niet in de haren.

Dit waren ze dan: dé vier tips om overmatig zweten tegen te gaan. Heb je zelf ook nog een goede tip? Laat het ons dan weten!