Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Dan zijn er een aantal dingen die je voor je reis moet regelen. In dit blog vind je een lijst met de belangrijkste dingen die je moet regelen voordat je naar Thailand reist.

Reisapp Buitenlandse Zaken

Ten eerste is het verstandig om de reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden en Thailand aan je favorieten toe te voegen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de actuele reisadviezen. Daarnaast is de app onder anderen handig om te checken wat je mee mag nemen in je reisbagage, lees je over wat je moet doen in noodgevallen en kun je valuta omrekenen naar euro’s.

COVID-19

Het is belangrijk om van tevoren te checken of je wel zomaar naar Thailand kan/mag reizen, in verband met de COVID-19-pandemie. Neem daarom contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag voordat je je vliegtickets boekt. Hier hoor je ook of je een visum nodig hebt om naar Thailand te kunnen reizen. Ook is het per 1 november 2021 verplicht om de Thailand Pass (QR-code) mee te nemen. Deze moet je minstens 7 dagen voor je vertrek registreren om te kunnen reizen.

Paspoort (en rijbewijs)

Om te kunnen reizen naar Thailand moet je een geldig paspoort bij je hebben. Ook als je kinderen meeneemt, moeten die hun paspoort kunnen laten zien om zich te identificeren. Dit paspoort moet in ieder geval nog 6 maanden geldig zijn en mag niet beschadigd zijn. Wil je in Thailand een motorvoertuig huren? Dan moet je uiteraard ook een geldig rijbewijs meenemen.

Reisverzekering & geld

Zorg er altijd voor dat je een goede reisverzekering afsluit als je naar het buitenland reist. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor verschillende betaalmethoden, zoals contant geld en een bankpas. Let op: zorg ervoor dat je bankpas op wereld staat, zodat je ook kunt pinnen buiten Europa. Als je dit niet doet, kun je niet betalen in Thailand. Check dit dus van tevoren bij de bank waar je bent aangesloten. Daarnaast is het verstandig om het telefoonnummer van de bank op te schrijven, zodat je meteen kunt bellen bij diefstal.

Vaccinaties

Als je naar Thailand reist is het verstandig om je te laten vaccineren. Bij sommige landen is een vaccinatie zelfs verplicht en laten ze je niet naar binnen zonder. Check dit dus goed van tevoren. Als je naar Thailand reist, is een dtp prik en een Hepatitis-A vaccinatie zeker aanbevolen. Ook een Hepatitis B vaccinatie kan verstandig zijn. Weet je niet zeker welke prikken verder nodig zijn? Neem dan contact op met je huisarts.