Ik mag wel zeggen dat ik een gehaast leven lijd. De week is alweer voorbij voordat ik er erg in heb. Gisteravond was een goede vriend bij me op bezoek en toen kwam dit ter discussie. Ik heb het gevoel dat ik, en vele anderen, zo’n gehaast leven lijden omdat er zoveel van hun verwacht wordt. Verwachtingen van de partner, kinderen, ouders, collega’s en baas. Dus, niet alleen tijdens de werkweek dienen er aan verwachtingen voldaan te worden. Maar, ook in het weekend is het weer een hele klus om aan deze verwachtingen te voldoen. En, zolang je heel druk hiermee bezig bent heb je nooit genoeg tijd om even bij jezelf te zijn.

6012383260_500a4bd302_z

Ik heb vaak het gevoel tegen mijn persoonlijke grens aan te lopen. Gecontroleerde chaos noem ik het. Toen ik laatst bijna de bodem had behaald, herinnerde ik me het advies van een goede vriendin: yoga. Ik kwam er achter dat bij mij in de buurt er ook yoga lessen worden gegeven, namelijk bij Yoga Point Utrecht. Nu ben ik alweer een paar weken bezig en volg ik wekelijks yoga lessen.

yoga-20647_640

Ik voel me herboren dankzij yoga

Ik moet zeggen: ik had het veel eerder moeten doen. Yoga heeft me geholpen om beter met de verwachtingen om te gaan en mezelf terug te vinden. Ik begrijp heel goed dat ik nog veel stappen moet maken en dat dit proces niet van de een op andere dag is doorlopen. Maar, zodra je eenmaal dit proces hebt doorlopen voel je je ook herboren stel ik mezelf voor. Ook al ben ik pas bezig met het volgen van yoga lessen toch heb ik het gevoel dat ik een soort van reis maak door mijn lichaam en mezelf ga hervinden.

warrior-pose-241611_640