Een antioxidant met een moeilijke naam: Quercetine. Het is een geneeskrachtige stof die aanwezig is in kappertjes, appels, bonen, uien, citrusvruchten, bosvruchten, kersen, groene thee, rode wijn, bieslook, broccoli en bladgroen. Maar in deze voeding komt het stofje maar in kleine hoeveelheden voor. Daarom zijn er ook voedingssupplementen verkrijgbaar met dit stofje. Maar wat doet Quercetine eigenlijk? Dat en meer lees jij in dit artikel.

De werking van Quercetine en de voordelen van dit unieke antioxidant

Het wonderlijke stofje heeft verschillende positieve effecten op het menselijke lichaam, namelijk:

  • Het gaat kankertumoren tegen
  • Is ontstekingsremmend
  • Heelt wonden
  • Gaat aderverkalking tegen
  • Bevordert de doorbloeding

Voor mensen met hart- en vaatziekten is de antioxidant erg goed. Ook mensen met een vorm van kanker hebben baat bij het stofje. Heb je diabetes? Door de inname van deze antioxidant zul je minder last hebben van de gevolgen van deze ziekte. Daarnaast hebben hooikoortspatiënten baat bij de antioxidant. Quercetine zorgt er namelijk voor een blokkering van allergische reacties op pollen en ontstekingen van de bovenste luchtwegen. Maar de antioxidant helpt ook de werking van een andere, heel bekende antioxidant: vitamine C. Best gaaf hè, waar dit stofje allemaal bij helpt.

Toch moet je ook voorzichtig zijn met deze antioxidant. Quercetine kan namelijk de werking van bepaalde medicatie en radiotherapie beïnvloeden. Daarnaast kan het bij te hoge dosis hoofdpijn, maagpijn en op de lange termijn nierproblemen veroorzaken. Voor een chirurgische ingreep is het advies om te stoppen met het slikken van de antioxidant.

Het is verstandig om altijd je arts te raadplegen, als je de antioxidant in combinatie met medicijnen slikt. Het advies voor mensen met maagzweren en schildklierproblemen is ook dat ze altijd voor het slikken van de antioxidant overleggen met hun arts.

Hoe krijg je genoeg Quercetine binnen?

Je kunt de antioxidant in je lichaam krijgen door genoeg verschillende groente en fruit te eten. Maar het stofje is wateroplosbaar, dus als je de groente kookt, gaat het verloren. Daarom is het verstandiger om de groente te stomen of te roerbakken. Bij fruit zit de antioxidant vooral vlak onder de schil. Daarom is het slim om het fruit met schil en al op te eten. Je lichaam neemt de antioxidant beter op als je het combineert met vet. Dit komt omdat vet de afgifte van gal in de darmen stimuleert, zodat er in je darmen vrij baan is om de stof op te nemen.

Wanneer je zeker wilt zijn dat je een gezonde dosis van de antioxidant binnen krijgt, kun je jouw gezonde leefstijl aanvullen met een voedingssupplement. Wil je een voedingssupplement met de natuurlijke ondersteuning van Quercetine? Neem dan een kijkje opnaturalquercetine.n/” style=”text-decoration:none;”> naturalquercetine.nl. De formule van Natural Health bestaat uit natuurlijke Quercetine, vitamine C en zink picolinaat. Deze formule helpt het immuunsysteem te ondersteunen en geeft optimale weerstand. Hierdoor hebben virussen en slechte bacteriën minder kans om jou ziek te maken en voorkom je infecties.

Ook als je vegetarisch of veganistisch eet of niet tegen gluten kan, zijn deze supplementen geschikt. Daarnaast zijn ze vrij van synthetische vitamines en allergenen. Je bestelt de supplementen gemakkelijk via de website; de verzending is gratis.