Als je geïnteresseerd bent in een baard transplantatie, is de kans groot dat je afvraagt hoe het proces precies werkt en wat de kosten zijn. In dit artikel zullen we uitleggen hoe een baard transplantatie werkt en wat de kosten zijn in Nederland. Lees verder voor meer informatie!

Hoe gaat een baard transplantatie?

Een baardtransplantatie is eigenlijk gewoon een haartransplantatie die wordt gebruikt om een vollere baard te creëren. De procedure wordt uitgevoerd door haarzakjes vanaf achter op het hoofd naar de wang aan te brengen, waar ze nieuw haar laten groeien. Er moeten ongeveer twee maanden tussen elke sessie zitten om ervoor te zorgen dat de follikels gezond blijven. Elke sessie duurt ongeveer 4-6 uur en het aantal benodigde sessies hangt af van het resultaat dat men wil bereiken.

Hoeveel kost een baard transplantatie?

De baard transplantatie kosten variëren sterk per persoon, afhankelijk van het aantal benodigde transplantaten en de expertise van de arts die de procedure uitvoert. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €3.000 – €5.000 in Nederland, maar dit kan oplopen tot €8.000 of meer als er extra transplantaten nodig zijn voor maximale dichtheid. Bepaalde verzekeringen bieden mogelijk wel vergoeding voor cosmetische behandeling, dus controleer met je verzekeraar voordat je met plannen begint!