Ons leven wordt steeds drukker en we maken minder tijd voor onszelf vrij. Op Facebook lijkt iedereen om je heen het perfect voor elkaar te hebben en dus wordt je onzeker en strenger voor jezelf. Deze gedachten kunnen zich ophopen wat voor stress volgt en wellicht zelfs een burn-out. Om dit te voorkomen moet je de juiste mindset hebben en heb je een uitlaatklep nodig, In dit artikel geeft een medewerker van www.Yogamat-online.nl enkele tips!

Innerlijke rust is het gevoel dat je jezelf accepteert zoals je bent. Je zit lekker in je vel en hebt de controle over je leven. Je kan jezelf misschien niet perfect vinden, maar je hebt vrede mee hoe je bent en kan hier goed mee leven.

Vind een uitlaatklep

Iedereen ergert zich wel eens ergens aan. Of het nou aan een automobilist in de file is, een vervelende collega of een discussie op tv, je moet het ook weer los kunnen laten. Doordat je hierdoor zelf ook opgefokt van wordt, is het belangrijk dat je deze emoties ook kunt uiten en het niet op gaat kroppen. Dit kan je op meerdere manieren doen. De makkelijkste manier om je emoties en negatieve energie kwijt te kunnen, is door te sporten. Zo kan het heerlijk zijn om een uur je agressie kwijt te kunnen op een boksbal. Maar misschien voel je er meer voor om tot jezelf te komen door te mediteren of aan yoga te doen. Je sluit dan de buitenwereld af en maakt je gedachten helemaal leeg.

Relativeer je gedachten

Een ander probleem is dat we te vaak te streng voor onszelf zijn. Probeer alles te relativeren en maak een probleem niet groter dan het is. Pieker bijvoorbeeld niet over dingen uit het verleden, maar probeer er van te leren. Je kan het toch niet meer veranderen! Neem daarnaast ook jezelf en het leven niet te serieus en bedenk dat alles altijd erger kan.