Rug- en nekklachten komen vaak voor. In veel gevallen gaan de klachten ook weg als je even rust neemt, maar wat als de klachten blijven? Als de klachten blijven is het verstandig om fysiotherapie of chiropractie in Rotterdam te nemen. Deze personen zijn speciaal voor deze klachten opgeleid en gaan samen met jou kijken naar je klachten en dan stellen zei een behandelplan voor jou op.

Wat is chiropractie precies?

Chiropractie is een behandeling aan rug- en nekklachten met de handen. Tijdens deze behandeling wordt er met bepaalde bewegingen en duwkracht voor gezorgd dat de wervelkolom weer recht gaat staan. Door de wervelkolom lopen je zenuwen en als je wervelkolom dan niet goed staat raken de zenuwen bekneld en dit kan voor klachten aan de rug en nek zorgen.

Wat doet een chiropractor?

De chiropractor maakt gebruik van druktechnieken om zo de pijnpunten weg te werken. Je kan eigenlijk zeggen dat het zenuwstelsel en de wervelkolom door de druktechnieken een beetje worden gemanipuleerd.

De chiropractor behandeld verschillende soort wervel aandoeningen die voor spier en/of zenuwpijn zorgen. De klacht die je het meeste hoort zijn rug- en nekklachten, maar een knelling in de wervelkolom kan voor veel meer klachten zorgen. Hieronder zal ik een paar andere klachten noemen die een stuk minder bekend zijn.

  1. Coccyalgie, pijn die ontstaat in het staartbeen.
  2. Degeneratie van de tussenwervelschijf, de kussentjes tussen de wervels verliezen hun felxibiliteit.
  3. Hernia, komt meestal voor in de nek of in de onderrug.
  4. Myofasciale pijn, chronische pijn aandoening waar er druk op de gevoelige puntjes van spieren ergere pijn kan veroorzaken.
  5. Piriformis Syndroom, kan voorkomen in een dunne spier in de bil. Deze trekt samen of drukt op de bilzenuw wat pijn veroorzaakt.
  6. Beenlengte verschil, kan aangeboren zijn, maar ook door een verkeerde houding.
  7. Whiplash, zware nekverstuiking of kneuzing. Komt vaak door (auto)-ongevallen of duiken.

Bron: www.chiropractiecentraal.com