Als administratief medewerker heb je een zeer gevarieerd takenpakket. Je verricht administratieve handelingen, je beantwoordt telefoon, mails, en fungeert binnen het bedrijf meestal als aanspreekpunt voor van alles en nog wat.

 

Als administratief medewerker moet je multi-inzetbaar zijn

Erg vastomlijnd is de functie meestal niet. Bedrijven verwachten van je dat je in staat bent om heel veel verschillende taken uit te voeren. De opleiding is er daarom ook op gericht om jou ‘allround’ op te leiden. Zo ben je voor toekomstige werkgevers multi-inzetbaar. Concreet houdt het in dat je zowel theoretische als praktische vaardigheden op moet doen. Je leert alles over het werken met administratieve computerprogramma’s en alles wat je weten moeten over een goede en inzichtelijke administratie.

 

Heb ik voldoende aanleg voor dit werk?

Als administratief medewerker moet je zeker over aanleg beschikken. Je moet een goed cijfermatig inzicht hebben en heel precies kunnen werken. Ook moet je goed zijn in multitasking en het overzicht nooit verliezen. Ook al breng je veel tijd achter je computer, je zult ook vaak mensen te woord moeten staan. Het is dus belangrijk dat je over voldoende sociale vaardigheden beschikt. Daarnaast is het belangrijk dat geduldig bent en creatief in het bedenken van oplossingen voor problemen waar klanten mee komen.

 

Als administratief medewerker ligt je toekomst niet vast

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je toekomst vast ligt wanneer je een opleiding administratief medewerker volgt. Je kunt je kennis namelijk verdiepen door het volgen van bepaalde cursussen. Ook kun je besluiten om je te specialiseren door het volgen van een opleiding tot financieel administratief medewerker. Je hebt dan al het voordeel dat je over goede administratieve vaardigheden beschikt. Dit is alleen maar gunstig voor jouw kansen op de arbeidsmarkt.